adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
250g sertéscomb455 kcal
-
50g zöldpaprika8 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
671
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
1000g sertéscomb1820 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2684
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
74.3g sertéscomb135 kcal
-
14.9g zöldpaprika2 kcal
-
4.5g fokhagyma6 kcal
-
6.3g napraforgó olaj56 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
199
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.9 g
Zsír
-
Összesen 48 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 929 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 569 mg
-
Nátrium 186 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 218 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 142 micro
Összesen
671
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 207.5 g
Zsír
-
Összesen 191.8 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 53 g
-
Koleszterin 630 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3716 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 234 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 230 mg
-
Foszfor 2275 mg
-
Nátrium 744 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 872 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 149 mg
-
D vitamin: 180 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 718 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 344 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 568 micro
Összesen
2684
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 64.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
199
kcal
Hozzávalók
-
1 kg sertéscomb
-
2 db zöldpaprika
-
1 fej fokhagyma
-
1 dl napraforgó olaj
-
bazsalikom ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
flekken fűszerkeverék ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A húst kb. 4 cm-es kockákra felaprítjuk, fokhagymát megtisztítjuk, zöldpaprikákat felszeleteljük.
- Forró olajon a húst megkapatjuk, fűszereket, fokhagymát, zöldpaprikát hozzátesszük.
- Nagyon lassú tűznél, fedő alatt 2 óra hosszat pároljuk, egyszer-egyszer megkeverjük, de ne sokat emelgessük a fedőt.
- Ha megpuhult, áttesszük jénai tálba, és sütőben 10 perc alatt pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 333
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 55
- Össznézettség: 91508
- Feltöltés dátuma: 2010. február 28.
Ajánló
Bármilyen krumplikörettel és salátával vagy savanyúsággal, de főzelékekkel is tálalhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsó
20 recept
Egyik unokám, mikor először meglátta ezt a húst, felkiáltott, hogy "ez a husi megrozsdásodott!". Azóta hívjuk rozsdás húsnak.