r
Nosalty Logó

Rozmaringos töltött - párolt sertéskaraj

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Rozmaringos töltött - párolt sertéskaraj
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

941
Kalória
69.5g
Fehérje
96.1g
Szénhidrátok
29.1g
Zsír
370.9g
Víz
153.6g
Koleszterin
10.7g
Rost
3.5g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 941 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 4704 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 140 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1921.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    888 mg
  • Nátrium
    580 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    370.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    601 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    617 micro
Összesen 941 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    347.7 g

Zsír

  • Összesen
    145.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    768 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9608.9 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    390 mg
  • Kálcium
    711 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    1090 mg
  • Foszfor
    4438 mg
  • Nátrium
    2899 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    480.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

Víz

  • Összesen
    1854.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    323 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    803 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    104 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    452 micro
  • Kolin:
    887 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    3003 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3087 micro
Összesen 4704 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    77 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A kifliburgonyákat enyhén sós vízben feltesszük főni, kb. 15 perc fedő alatt, míg készre fő, majd a vízben hűtjük ki, és megpucoljuk.
  2. A hússzeleteket kissé kiverjük, mindkét oldalát a görög fűszerrel megszórjuk, mindegyik tetejére teszünk egy szelet gépsonkát, erre pár levélke friss rozmaringot, erre a kifliburgonyákat a közepére, és félbe hajtva, a kifaragott rozmaringággal összefogjuk, megtűzzük (hogy a tölteléke ne jöhessen ki a párolása alatt).
  3. A sütőzacskóba tesszük, egymás mellé, a zacskót lezárjuk, tepsibe téve a tetején néhány lyukat szúrunk, hogy a felesleges gőz kijöhessen. A sütőben kb. 170 fokon 50-60 percig pároljuk.
  4. A rizst megmossuk, egy jénaiba olajat teszünk, rá a mosott rizst, a vöröshagymát, a finomra vágott petrezselymet, a sót (ételízesítőt), kétszeres mennyiségű vizet, és rátesszük jénai tetejét.
  5. Sütőben kb. 45 perc alatt összepároljuk, és még benn hagyjuk 10 percig, majd kivesszük és tálalhatjuk.
  6. Tálaláskor paradicsommal, zöldpaprikával, petrezselyemzölddel, reszelt sajttal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 115 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x8

Régen ettünk már sertéskarajt. Szerettem volna, ha finom, de nem olajtól csöpögős ételt készítek, és még ráadásul laktató is:-) Így született meg ez az ötlet, aminek a család örült, és külön öröm volt számomra, hogy a rizs nemcsak szép látványt nyújtott, hanem finom is volt, így máskor is vehetek barna rizst:-)) Ennyi a történetem:-))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Gyros házilag

Imádom az ilyen típusú pitekenyérben a gyrost, és ritkán lehet kapni, úgyhogy gondoltam elkészítem otthon az egészet. A gyrosnál csak egy jobb dolog van, a házi készítésű gyros. ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!