r
Nosalty Logó

Rozmaringos töltött dagadó

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Rozmaringos töltött dagadó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 1370 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 8210 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    127.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1399 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1397 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    17 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 1370 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.7 g

Zsír

  • Összesen
    766.4 g
  • Telített zsírsav
    276 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3426.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    1159 mg
  • Nátrium
    1646 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    888.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8396 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1623 micro
  • Kolin:
    788 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8381 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 8210 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    415 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 407 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat vágjuk apróra, tegyük bele egy nagy tálba, tegyük hozzá a tojásokat, a fokhagymát, a petrezselymet és a fűszerkeveréket, és tegyünk bele zsemlemorzsát. Ezeket alaposan gyúrjuk össze.
  2. A dagadót a masszával töltjük meg, hústűvel vagy fogpiszkálóval a végét összetűzzük, és a tepsibe rakva kevés rozmaringgal, füstölt szalonnát tegyünk a tetejére. (Én sütőzacskóban sütöttem meg, mert abban az íz megmarad, meg gyorsabban megsül.)
  3. Tegyük be a sütőbe, és 170 fokon 1 órán át sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz. Tálalásnál a húst kb. egy cm vastagságúra szeleteljük, és hasábburgonyával vagy rizzsel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7686
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az újságban találtam ezt a receptet, csak egy kicsit átvariáltam. A páromnak ízlet nagyon, meg nekem is. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...