r
Nosalty Logó

Rozmaringos sárgabarackkrémleves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Rozmaringos sárgabarackkrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1733 kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1696 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 289 kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    670.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.2 g
  • Cukor
    289 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1308.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    903 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    10174 micro
  • β-crypt
    968 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 1733 kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    530 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgabarackot leforrázzuk (a legegyszerűbb, ha vízforralóban melegítünk vizet, majd ráöntjük a tálban lévő barackra, majd 1-2 perc ázás után a héját szépen le tudjuk húzni), majd nagyobb darabokban beledobjuk a lábasba.
  2. A lábast felengedjük vízzel, teatojásba beletesszük a fűszereket, beledobjuk a rozmaringot, beleszórjuk a vaníliás cukrot és a fruktózt, majd felforraljuk.
  3. Miután felforrt a leves, levesszük a tűzről, kivesszük a fűszereket (kivesszük a teatojást, és ha a rozmaringot külön dobtuk bele, azt is), botmixerrel krémesre összeturmixoljuk, és miután kihűlt, belekeverjük a növényi tejszínt és még egyet rottyantunk a levesen.
  4. Tálalás előtt a mandulaforgácsot száraz serpenyőben megpirítjuk, majd a kiszedett levest díszítjük vele.
  5. Fogyaszthatjuk hidegen vagy melegen is. Tipp: Tehetünk a levesbe egy gombóc vanília fagyit is, még pikánsabb lesz az íze.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 714
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Idén sok sárgabarackot vettem. Egy részéből lekvár készült, egy részét megettük, de gondoltam, ki kellene próbálni, milyen belőle a leves (eddig csak őszibarack krémlevest készítettem). A kertemben terem rozmaring, így adott volt az érdekes párosítás: sárgabarack és rozmaring. Az eredmény egy pikáns, üdítő leves lett, amelyet mi hidegen fogyasztunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...