Rozmaringos lepénykenyér
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g finomliszt1820 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
200g víz0 kcal
-
4g só0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
66.8g finomliszt243 kcal
-
2.7g friss élesztő3 kcal
-
26.7g víz0 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
3.2g olívaolaj28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 429.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 262 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 45.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.3 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2575.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 607 mg
-
Nátrium 1575 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 385.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 273.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 344.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 211 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Hozzávalók
-
50 dkg finomliszt
-
2 dkg friss élesztő
-
1 kk só
-
3 ek olívaolaj
-
rozmaring ízlés szerint
Elkészítés
- A langyos vízben elmorzsoljuk az élesztőt.
- A lisztet egy tálba szitáljuk, és a felfutott élesztőt a közepére öntjük.
- A sót az élesztőtől kicsit távolabb szórjuk, és hozzáöntjük az olívaolajat, és az egészet jól összedolgozzuk.
- Meleg helyen pihentetjük, amíg duplájára nem kel.
- A munkafelületet alaposan meglisztezzük, és kis gombócokat szakítunk a tésztából, majd sodrófával palacsinta vékonyságúra nyújtjuk.
- Megszórjuk a tengeri sóval és a rozmaringgal, sodrófával még egyszer átmegyünk rajta, hogy mindkettő belenyomódjon kicsit a tésztába.
- Száraz serpenyőben pár perc alatt mindkét oldalát átsütjük, hogy kicsit megbarnuljon, és hólyagosodjon.
- Háromszögekre vágva kínáljuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 196
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 13080
- Feltöltés dátuma: 2010. július 11.
Ajánló
Könnyű, száraz vörösbor.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Marta barátnőmnek haza kellett utaznia pár napra Olaszországba. Egyik esti poharazgatásunk közben felvetette, hogy igazán vele mehetnék, ha van kedvem. Kedvem? Nekem? Olaszországba? Olyan valakihez, akinek saját vinotékája van? Mintha a muzulmántól azt kérdeznéd, van-e kedve Mekkába menni... Szóval végre jártam Penne San Giovanniban, és végre láthattam a szülei vinotékáját. Sőt, mivel pont az érkezésünk napján nyitott, minden segítő kézre szükség volt. Mivel olaszul sajnos nem tudok, felszolgálás kiesett, de a konyhában...ó, ott ténykedhettem. Életemben nem élveztem még ennyire a főzést, mint ebben az ici-pici Marchen tartomány beli faluban lévő vinotékában, ahová az emberek vacsora előtt egy pohár finom borra és isteni sajtokra-sonkákra ülnek be beszélgetni. Délelőtt cantuccinit sütöttünk, Petráéval pontosan megegyező recept alapján, amit édes, mustból főzött borba mártogathattak a vendégek, ezt a délután begyúrt pofonegyszerű, valójában pizzatésztát pedig este kellett kisütnöm. Annyi idő alatt sült ki pont, amíg pár isteni sajtot és hajszálvékony sonkaszeletet tányérra rendeztem. :) A lepénykének amúgy nincs különösebb elnevezése, a focacciából lett fejlesztve. Ezt 5 perc kisütni, és a vendég mindig frissen, melegen kapja a finom borocska mellé, és a konyhát sem melegíti be.