r
Nosalty Logó

Rozmaringos lepénykenyér

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dacota
Rozmaringos lepénykenyér
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

342
Kalória
8.9g
Fehérje
64.2g
Szénhidrátok
4.9g
Zsír
45.5g
Víz
-
Koleszterin
2.5g
Rost
225mg
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 342 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2053 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 274 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 342 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2575.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    1575 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    273.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2053 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 274 kcal

Elkészítés

  1. A langyos vízben elmorzsoljuk az élesztőt.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, és a felfutott élesztőt a közepére öntjük.
  3. A sót az élesztőtől kicsit távolabb szórjuk, és hozzáöntjük az olívaolajat, és az egészet jól összedolgozzuk.
  4. Meleg helyen pihentetjük, amíg duplájára nem kel.
  5. A munkafelületet alaposan meglisztezzük, és kis gombócokat szakítunk a tésztából, majd sodrófával palacsinta vékonyságúra nyújtjuk.
  6. Megszórjuk a tengeri sóval és a rozmaringgal, sodrófával még egyszer átmegyünk rajta, hogy mindkettő belenyomódjon kicsit a tésztába.
  7. Száraz serpenyőben pár perc alatt mindkét oldalát átsütjük, hogy kicsit megbarnuljon, és hólyagosodjon.
  8. Háromszögekre vágva kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 5 perc

Marta barátnőmnek haza kellett utaznia pár napra Olaszországba. Egyik esti poharazgatásunk közben felvetette, hogy igazán vele mehetnék, ha van kedvem. Kedvem? Nekem? Olaszországba? Olyan valakihez, akinek saját vinotékája van? Mintha a muzulmántól azt kérdeznéd, van-e kedve Mekkába menni... Szóval végre jártam Penne San Giovanniban, és végre láthattam a szülei vinotékáját. Sőt, mivel pont az érkezésünk napján nyitott, minden segítő kézre szükség volt. Mivel olaszul sajnos nem tudok, felszolgálás kiesett, de a konyhában...ó, ott ténykedhettem. Életemben nem élveztem még ennyire a főzést, mint ebben az ici-pici Marchen tartomány beli faluban lévő vinotékában, ahová az emberek vacsora előtt egy pohár finom borra és isteni sajtokra-sonkákra ülnek be beszélgetni. Délelőtt cantuccinit sütöttünk, Petráéval pontosan megegyező recept alapján, amit édes, mustból főzött borba mártogathattak a vendégek, ezt a délután begyúrt pofonegyszerű, valójában pizzatésztát pedig este kellett kisütnöm. Annyi idő alatt sült ki pont, amíg pár isteni sajtot és hajszálvékony sonkaszeletet tányérra rendeztem. :) A lepénykének amúgy nincs különösebb elnevezése, a focacciából lett fejlesztve. Ezt 5 perc kisütni, és a vendég mindig frissen, melegen kapja a finom borocska mellé, és a konyhát sem melegíti be.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!