r
Nosalty Logó

Rozmaringos csirke cserépedényben sütve

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Rozmaringos csirke cserépedényben sütve
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

978
Kalória
68g
Fehérje
9.5g
Szénhidrátok
70g
Zsír
370.8g
Víz
340g
Koleszterin
1.9g
Rost
5.3g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 978 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3912 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    70 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2608.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    703 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    853 mg
  • Nátrium
    889 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    370.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    643 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    565 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 978 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    272.2 g

Zsír

  • Összesen
    280 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10433.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    2811 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    3414 mg
  • Nátrium
    3555 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1483.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2571 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2335 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2261 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 3912 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    485 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 183 kcal

Elkészítés

  1. Ha kell, a cserépedényt áztassuk be.
  2. A csirkét besózzuk (én a sült csirke fűszersót nagyon szeretem), majd egy serpenyőben, a felolvasztott vajon a hús mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
  3. A húst belehelyezzük a cserépedénybe, ráöntjük a vajat, amiben kisült, majd minden hozzávalót beledobunk az edénybe, és lefedjük a tetejét.
  4. 200 fokon (alsó-felső sütés) 70-80 perc alatt puhára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 80 perc

Olyan ritkán használom a cserépedényt, hogy kedvet kaptam hozzá. Ezt sikerült kitalálnom, a hűtő tartalma alapján.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!