Ropogós magvas kiflik thang zonggal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nihonka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 5% Zsír
Thang zong készítése
-
8g víz0 kcal
-
8g tej5 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
Kifli tészta készítése
-
42 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
1 kcal
-
0g nádcukor2 kcal
-
1g só0 kcal
-
15g víz0 kcal
-
2g vaj12 kcal
Tetejére
-
2g tojássárgája5 kcal
-
0g szezámmag2 kcal
-
2 kcal
-
8g víz0 kcal
Összesen
131
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 5% Zsír
Thang zong készítése
-
100g víz0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
Kifli tészta készítése
-
498 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
16 kcal
-
5g nádcukor19 kcal
-
9g só0 kcal
-
180g víz0 kcal
-
20g vaj143 kcal
Tetejére
-
20g tojássárgája64 kcal
-
4g szezámmag23 kcal
-
23 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
1552
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 5% Zsír
Thang zong készítése
-
11.2g víz0 kcal
-
11.2g tej6 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
Kifli tészta készítése
-
16.8g teljes kiőrlésű liszt56 kcal
-
16.8g finomliszt61 kcal
-
0.6g instant élesztő2 kcal
-
0.6g nádcukor2 kcal
-
1g só0 kcal
-
20.2g víz0 kcal
-
2.2g vaj16 kcal
Tetejére
-
2.2g tojássárgája7 kcal
-
0.4g szezámmag3 kcal
-
0.4g napraforgómag3 kcal
-
11.2g víz0 kcal
Összesen
174
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 425.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 298 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
131
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.5 g
Zsír
-
Összesen 32.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5103.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 285 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 254 mg
-
Foszfor 862 mg
-
Nátrium 3578 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 274 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 435.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 253 micro
-
Kolin: 240 mg
-
Retinol - A vitamin: 208 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 584 micro
Összesen
1552
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 572.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 401 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 48.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
174
kcal
Hozzávalók
Thang zong készítése
-
1 dl víz
-
1 dl tej
-
3 evőkanál finomliszt
Kifli tészta készítése
-
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
15 dkg finomliszt
-
5 g instant élesztő
-
1 teáskanál nádcukor
-
1.5 teáskanál só
-
1.8 dl víz
-
20 g vaj
Tetejére
-
1 db tojássárgája
-
2 teáskanál szezámmag
-
2 teáskanál napraforgómag
-
1 dl víz
Elkészítés
Thang zong készítése
- Egy kisebb palacsintasütőben a vizet, tejet és lisztet összekeverjük, és felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Egy ragacsos valamit kapunk, de ne ijedjünk meg, jó lesz az:-)
- Én előző nap este el szoktam készíteni, amikor másnapra sütést tervezek.
Kifli tészta készítése
- A liszteket keverjük össze. Az élesztőt futtassuk fel egy kis cukorral és sóval a meleg vízben. A maradék cukrot és sót keverjük a lisztekhez.
- Ezután a vajat kicsit olvasszuk fel, majd tegyük félre. A tészta hozzávalóihoz adjuk a kihűlt thang zongot, és gyúrjuk össze az összes alapanyagot, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a vajat. Ha úgy érezzük, hogy egy kis víz vagy liszt még kell a rugalmas állaghoz, adjunk hozzá nyugodtan.
- Az elkészült tésztát tegyük meleg helyre, takarjuk le nedves konyharuhával, és hagyjuk megkelni.
- A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk, majd egy rudat készítünk belőle. Kétfelé vágjuk, az egyik felét félretesszük. A másik felét gömbölyűre formázzuk, és vékonyra kinyújtjuk.
- A kinyújtott tésztát pizzavágóval vagy éles késsel cikkekre vágjuk, és a nagyobbik felénél kezdve feltekerjük kifli formába. Sütőpapíros tepsire rakjuk, majd meleg helyen hagyjuk fél órát még kelni. Ugyanígy járunk el a tészta másik felével is.
- A sütőt előmelegítjük 190 fokra, és a megkelt kifliket megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal, napraforgómaggal, ki mivel szeretné. Aranybarnára sütjük kb. 20 perc alatt, majd a még forró kifliket megkenjük egy pici vízzel.
- Hagyjuk kihűlni, és már csak jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1289
- Feltöltés dátuma: 2015. január 07.
Ajánló
Thang zong nélkül is elkészíthetjük, de így finomabb:-)))
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nihonka
340 recept
A NoSalty oldalán találkoztam a "thang zong" módszerrel, amit japán eredetre vezetnek vissza. Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy ilyen kifejezés a japán nyelvben nincsen, véleményem szerint kínaiul van. Nos sok mindenki kipróbálta, így nekiálltam én is:-)) Isteni kifliket sikerült vele készítenem!