Ropogós fitness kenyér öregtésztából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nihonka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
33g öregtészta75 kcal
-
17g durumliszt57 kcal
-
166 kcal
-
25g víz0 kcal
-
4g szezámmag20 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
1g nádcukor3 kcal
-
1g só0 kcal
-
21g joghurt13 kcal
-
2g élesztő2 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
Összesen
461
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
200g öregtészta452 kcal
-
100g durumliszt339 kcal
-
996 kcal
-
150g víz0 kcal
-
21g szezámmag120 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
5g nádcukor19 kcal
-
8g só0 kcal
-
125g joghurt76 kcal
-
10g élesztő11 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
2765
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
19.8g öregtészta45 kcal
-
9.9g durumliszt34 kcal
-
29.7g teljes kiőrlésű liszt99 kcal
-
14.9g víz0 kcal
-
2.1g szezámmag12 kcal
-
0.5g ecet0 kcal
-
0.5g nádcukor2 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
12.4g joghurt8 kcal
-
1g élesztő1 kcal
-
8.4g napraforgó olaj74 kcal
Összesen
275
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1076.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 317 mg
-
Nátrium 531 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 55.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 114 micro
Összesen
461
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.4 g
Zsír
-
Összesen 108 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6457 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 520 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 618 mg
-
Foszfor 1904 mg
-
Nátrium 3184 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 406 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 332.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 285 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 682 micro
Összesen
2765
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 639.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 316 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 33 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
275
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg öregtészta
-
10 dkg durumliszt
-
30 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
1.5 dl víz
-
3 ek szezámmag
-
1 ek ecet
-
0.5 ek nádcukor
-
2 kávéskanál só
-
125 g joghurt
-
1 dkg élesztő
-
1 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- Én kenyérsütőgépben készítettem el a kenyér tésztáját, de nélküle is elkészíthető a lenti leírás alapján. A vizet felmelegítve rakjuk a gép üstjébe, ezután hozzáadjuk az öregtésztát, ecetet, a joghurtot, olajat, rászórjuk a liszteket, darált szezámmagot, sót, cukrot, élesztőt a gép leírása szerint.
- Ezután a gép menüjében található gyúró és kelesztő programmal elkészítjük a kenyér tésztáját.
- Sütőgép nélkül is elkészíthetjük: meleg vízben keverjük el az élesztőt, sót, cukrot, ha felfutott, akkor keverjük hozzá az öregtésztát, joghurtot, olajat, a többi alapanyagot és a liszteket. Ha túl kemény lenne a tészta, tehetünk még hozzá egy kis vizet, de csak nagyon kevesenként adagoljuk.
- Kb. 10 percig dagasztjuk, majd olajos kézzel formáljuk gombóccá, és tegyük egy mélyebb, kiolajozott tálba. Takarjuk be a tésztát, a tetejére egy tiszta konyharuhát terítünk. Ha a duplájára kelt, akkor kész is van.
- A jól megkelt tésztát lisztes deszkán átgyúrjuk egy kicsit, megformázzuk gömbölyűre, és szilikonformába vagy sütőpapírral bélelt jénai tálba helyezzük.
- Keresztbe bevágjuk a tetejét, és hagyjuk még kb. 40 percet meleg helyen kelni, letakarva egy konyharuhával.
- Sütés előtt megkenjük vízzel a tetejét, majd előmelegített sütőben 180 fokon sütjük kb. 45 percig. Sütőfüggő a sütési idő, így figyeljük inkább közben. A már megsült kenyeret kenjük meg egy kis vízzel, és ha egy kicsit kihűlt, már lehet is fogyasztani:-))
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2711
- Feltöltés dátuma: 2015. január 19.
Ajánló
Az első kelesztésnél hagyjunk elég időt, mivel teljes kiőrlésű kenyérnél kicsit tovább tart, amíg szépen feljön a tészta. Egyébként az élesztőt ki is lehet hagyni, mivel az öregtésztában már van.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Nihonka
340 recept
A receptjeim között szereplő teljes kiőrlésű krumplis öregtészta felhasználásával készült ez a fitness kenyér. Nagyon finom ízhangulatot kap a darált szezámmagtól, érdemes kipróbálni.