r
Nosalty Logó

Ropogós fitness kenyér öregtésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nihonka
Ropogós fitness kenyér öregtésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 461 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2765 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1076.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 461 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    108 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6457 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    618 mg
  • Foszfor
    1904 mg
  • Nátrium
    3184 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    682 micro
Összesen 2765 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 275 kcal

Elkészítés

  1. Én kenyérsütőgépben készítettem el a kenyér tésztáját, de nélküle is elkészíthető a lenti leírás alapján. A vizet felmelegítve rakjuk a gép üstjébe, ezután hozzáadjuk az öregtésztát, ecetet, a joghurtot, olajat, rászórjuk a liszteket, darált szezámmagot, sót, cukrot, élesztőt a gép leírása szerint.
  2. Ezután a gép menüjében található gyúró és kelesztő programmal elkészítjük a kenyér tésztáját.
  3. Sütőgép nélkül is elkészíthetjük: meleg vízben keverjük el az élesztőt, sót, cukrot, ha felfutott, akkor keverjük hozzá az öregtésztát, joghurtot, olajat, a többi alapanyagot és a liszteket. Ha túl kemény lenne a tészta, tehetünk még hozzá egy kis vizet, de csak nagyon kevesenként adagoljuk.
  4. Kb. 10 percig dagasztjuk, majd olajos kézzel formáljuk gombóccá, és tegyük egy mélyebb, kiolajozott tálba. Takarjuk be a tésztát, a tetejére egy tiszta konyharuhát terítünk. Ha a duplájára kelt, akkor kész is van.
  5. A jól megkelt tésztát lisztes deszkán átgyúrjuk egy kicsit, megformázzuk gömbölyűre, és szilikonformába vagy sütőpapírral bélelt jénai tálba helyezzük.
  6. Keresztbe bevágjuk a tetejét, és hagyjuk még kb. 40 percet meleg helyen kelni, letakarva egy konyharuhával.
  7. Sütés előtt megkenjük vízzel a tetejét, majd előmelegített sütőben 180 fokon sütjük kb. 45 percig. Sütőfüggő a sütési idő, így figyeljük inkább közben. A már megsült kenyeret kenjük meg egy kis vízzel, és ha egy kicsit kihűlt, már lehet is fogyasztani:-))
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2711
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 19.

Ajánló

Az első kelesztésnél hagyjunk elég időt, mivel teljes kiőrlésű kenyérnél kicsit tovább tart, amíg szépen feljön a tészta. Egyébként az élesztőt ki is lehet hagyni, mivel az öregtésztában már van.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ropogós fitness kenyér öregtésztából
Nihonka 340 recept

A receptjeim között szereplő teljes kiőrlésű krumplis öregtészta felhasználásával készült ez a fitness kenyér. Nagyon finom ízhangulatot kap a darált szezámmagtól, érdemes kipróbálni.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...