r
Nosalty Logó

Ropogós csirkeszárnyak

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Miss Sweetly
Ropogós csirkeszárnyak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 814 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 2443 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    69.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1404.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    1128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    94 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 814 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    207.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4214.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    3385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 2443 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk, majd megsózzuk ízlés szerint.
  2. A tojást habosra felverjük, összekeverjük 1,5 dl vízzel, megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk a nyersen lereszelt burgonyát, a zúzott fokhagymát, és annyi lisztet, hogy sűrű palacsintatészta állagot kapjunk.
  3. Jól összekeverjük, és 10 percig állni hagyjuk.
  4. A húsdarabokat kevés lisztben megmártjuk, és a masszába téve háromujjnyi, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
  5. A felesleges olajat papírtörlőn lecsepegtetjük róla. Sült burgonyával vagy bármilyen egyéb körettel tálalhatjuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9334
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 24.

Ajánló

Vigyázat! A csirkeszárny külső köpenye csak frissen, melegen ropogós!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Sweetly 97 recept

Egyik nap nem főztem, és délutánra már kezdtem éhes lenni a párommal együtt. Nézegettem Frank Júlia receptjeit és ezt a receptet szúrtam ki magunknak, mert minden hozzávaló itthon adott volt. És abból szeretek gazdálkodni, ami éppen van. Így elkészítettem. Melegen ropogós, ha kihűl, akkor megpuhul a bunda, de úgy is finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...