r
Nosalty Logó

Rigó Jancsi muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Rigó Jancsi muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 638 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 3822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 357 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 638 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    241.7 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2998.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    532 mg
  • Foszfor
    1351 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371.1 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1562 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1534 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1077 micro
Összesen 3822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 357 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Előző este a krémhez felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a tejszínben. Megvárjuk, míg kihűl és hűtőbe tesszük.
  2. A tojássárgákat habosra verjük a cukor kétharmadával.
  3. A tojásfehérjéket keményre verjük, a végefelé hozzáadjuk a maradék cukrot.
  4. A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral, belekeverjük a sütőport.
  5. A cukros tojássárgákhoz forgatjuk óvatosan a tojáshabot, és vigyázva belekeverjük a lisztes egyveleget is.
  6. A muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal béleljük, elosztjuk bennük a masszát és légkeverésen 175 fokra előmelegített sütőben kb. 16 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
  7. A kihűl muffinok tetejét 1,5-2 cm vastagan levágjuk.
  8. A hűtőhideg csokis tejszínt robotgéppel kemény habbá verjük. Habzsákból a lefejezett muffinokra nyomjuk a krémet.
  9. A csokimázhoz vízgőz felett összeolvasztjuk a darabokra tört csokit és a vajat, kicsit hűlni hagyjuk, majd belemártogatjuk a "muffintetőket".
  10. Nincs más hátra, mint a muffinok tetejét a helyükre tenni és megvárni, míg megszilárdul a csokimáz.
  11. Tálalásig hűtőben tartjuk.
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3298
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 57
  • Össznézettség: 393112
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt találtam ezt a jópofa süti receptet. Nemcsak finom, de mutatós is:-).

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...