r
Nosalty Logó

Ribizlis-túrós rácsos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Ribizlis-túrós rácsos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 748 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 4482 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 306 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1375.3 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 748 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137 g

Zsír

  • Összesen
    225.6 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8251.9 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1464 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    2852 mg
  • Nátrium
    1201 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.3 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    583.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1925 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1816 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1303 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 4482 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.8 g
  • Cink
    89 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    41 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport.
  2. A két részt összedolgozzuk. Egy órát a hűtőben pihentetjük.
  3. A töltelékhez a túrót egy tálban egy villával alaposan összetörjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a porcukrot, a tejfölt, és jól elkeverjük.
  4. A ribizlit megmossuk, leszemezzük és lecsöpögtetjük.
  5. A tepsit kikenjük, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
  6. A tésztát két részre osztjuk. Lisztezett deszkán elnyújtjuk az első lapot, és a kikent tepsibe fektetjük, villával kicsit megszúrkáljuk. A tölteléket szépen eloszlatjuk rajta.
  7. Elnyújtjuk a másik lapot is, és egy késsel kb. 1 cm széles csíkokat vágunk, és a sütit berácsozzuk.
  8. A rácsok közé 2-2 szem ribizlit teszünk.
  9. Sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x33
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 257
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18600
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 18.

Ajánló

Tálalhatjuk porcukorral meghintve.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ribizlis-túrós rácsos
Andi80_ 380 recept

Ez a sütike a Könnyű túrós sütemény továbbgondolt változata. A ribizli savanykás íze tökéletesen illik a túróhoz. Mivel a tészta két laphoz lett készítve, maradt meg némi anyag, abból pedig szaggattam pár linzerkarikát. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...