r
Nosalty Logó

Ribizlis-túrós rácsos

5,0

1 ÉRTÉKELÉS11 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Andi80_
Ribizlis-túrós rácsos
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

748
Kalória
22.8g
Fehérje
78.2g
Szénhidrátok
37.6g
Zsír
97.3g
Víz
63.9g
Koleszterin
2.2g
Rost
24.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 748 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 4482 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 306 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1375.3 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    97.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 748 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137 g

Zsír

  • Összesen
    225.6 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8251.9 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1464 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    2852 mg
  • Nátrium
    1201 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.3 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    583.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1925 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1816 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1303 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 4482 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.8 g
  • Cink
    89 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    41 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 306 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport.
  2. A két részt összedolgozzuk. Egy órát a hűtőben pihentetjük.
  3. A töltelékhez a túrót egy tálban egy villával alaposan összetörjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a porcukrot, a tejfölt, és jól elkeverjük.
  4. A ribizlit megmossuk, leszemezzük és lecsöpögtetjük.
  5. A tepsit kikenjük, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
  6. A tésztát két részre osztjuk. Lisztezett deszkán elnyújtjuk az első lapot, és a kikent tepsibe fektetjük, villával kicsit megszúrkáljuk. A tölteléket szépen eloszlatjuk rajta.
  7. Elnyújtjuk a másik lapot is, és egy késsel kb. 1 cm széles csíkokat vágunk, és a sütit berácsozzuk.
  8. A rácsok közé 2-2 szem ribizlit teszünk.
  9. Sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x33

Ez a sütike a Könnyű túrós sütemény továbbgondolt változata. A ribizli savanykás íze tökéletesen illik a túróhoz. Mivel a tészta két laphoz lett készítve, maradt meg némi anyag, abból pedig szaggattam pár linzerkarikát. :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Krémes, dobostorta, Sacher: 5 cukrászda, ahol a sütemények nagyágyúi mindig...

Hosszú időn keresztül, ha tehettem, elkerültem az olyan cukrászdai klasszikusokat, mint amilyen a dobostorta, az Esterházy-torta, a Rigó Jancsi vagy épp francia krémes. Sosem voltam finnyás, de a szájpadlásomra tapadó, már ízében is művi krém mindig elvette a kedvem, így inkább választottam az újhullámos cukrászdák szintén újhullámos finomságait. Mióta azonban egyre több hely vállalja, hogy visszaadja ezeknek a régivágású tortáknak a becsületét, én is bátrabban térek vissza a gyerekkorom ízeihez, és nagy örömömre, eddig még nem kellett csalódnom.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!