r
Nosalty Logó

Ribizlis-túrós piskótatekercs Kodaktól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kodak
Ribizlis-túrós piskótatekercs Kodaktól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta elkészítése

Töltelék elkészítése

Összesen 370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta elkészítése

Töltelék elkészítése

Összesen 2953 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta elkészítése

Töltelék elkészítése

Összesen 240 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.9 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.1 g

Zsír

  • Összesen
    135.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3687.4 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    1286 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    345.3 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    600.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    898 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    657 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1556 micro
Összesen 2953 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.8 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Töltelék elkészítése

Elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. Kettéválasztjuk a tojásokat, és a fehérjét a kristálycukor felével kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgákat a cukor másik felével kihabosítjuk, majd a liszt felét beleszitálva robotgéppel összekeverjük.
  3. Hozzáöntjük a fehérjét, majd beleszitáljuk a liszt negyedét, és lapos fakanállal óvatosan elkeverjük. Utána adjuk hozzá a maradék lisztet, és elkeverjük, míg teljesen homogén masszát kapunk.
  4. Sütőpapírral kibéleljük a sütő lapos tepsijét, és eloszlatjuk egyenletesen a masszát.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon, majd 150 fokon sütjük, 10-10 percig. 15 perc után azért ellenőrizzük tűpróbával!
  6. Sütőpapírostól rácsra tesszük, megvárjuk, míg langyosra hűl, utána leborítjuk folpackkal plusz egy konyharuhával és átfordítjuk, hogy le tudjuk húzni róla a sütőpapírt.

Töltelék elkészítése

  1. Elkeverjük a margarint a porcukorral, úgy hogy egy homogén masszát kapjunk, villával, vagy valami hatásosabb segédeszközzel.
  2. Hozzáadjuk a túrót, a fél citrom levét és a tejfölt. Alaposan elkeverjük, majd beletesszük a ribizlit. Addig keverjük, míg kicsit meg nem színezi a krémet.
  3. Rákenjük a tésztára a krémet, de a széleit hagyjuk szabadon kb. 3 cm-re (oda már ne kenjünk krémet). Szorosan tekerjük fel a folpack és a konyharuha segítségével. Ha kész, elrendezgetjük rajta a folpackot, és betesszük a hűtőbe. Vagy egyből szeleteljük, és megesszük. :-) Kb. 15-16 szelet jön ki belőle.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 896
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már régóta szemeztem egy desszert magazin piskótatekercseivel, és most sikerült rászánni magam a kísérletezésre, mivel elég sok tojásunk összegyűlt. Módosítanom kellett az arányokon, hogy mutatós, ugyanakkor finom süti legyen az eredmény. Szerintem jól sikerült. :)

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Töltelék elkészítése

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...