Ribizlis-túrós piskótatekercs Kodaktól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kodak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
370
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
Piskóta elkészítése
-
330g tojás415 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
Töltelék elkészítése
Összesen
2953
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
Piskóta elkészítése
-
26.8g tojás34 kcal
-
9.8g cukor38 kcal
-
9.8g finomliszt36 kcal
Töltelék elkészítése
Összesen
240
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 460.9 g
-
Cink 82 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 64 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.2 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 38 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 160 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
370
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.1 g
Zsír
-
Összesen 135.1 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 1104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3687.4 g
-
Cink 655 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 476 mg
-
Vas 508 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 1286 mg
-
Nátrium 478 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 345.3 g
-
Cukor 241 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 600.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1336 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 111 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 898 mg
-
Retinol - A vitamin: 1281 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 657 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1556 micro
Összesen
2953
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 299.8 g
-
Cink 53 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.1 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
240
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Piskóta elkészítése
- Kettéválasztjuk a tojásokat, és a fehérjét a kristálycukor felével kemény habbá verjük.
- A tojássárgákat a cukor másik felével kihabosítjuk, majd a liszt felét beleszitálva robotgéppel összekeverjük.
- Hozzáöntjük a fehérjét, majd beleszitáljuk a liszt negyedét, és lapos fakanállal óvatosan elkeverjük. Utána adjuk hozzá a maradék lisztet, és elkeverjük, míg teljesen homogén masszát kapunk.
- Sütőpapírral kibéleljük a sütő lapos tepsijét, és eloszlatjuk egyenletesen a masszát.
- Előmelegített sütőben 180 fokon, majd 150 fokon sütjük, 10-10 percig. 15 perc után azért ellenőrizzük tűpróbával!
- Sütőpapírostól rácsra tesszük, megvárjuk, míg langyosra hűl, utána leborítjuk folpackkal plusz egy konyharuhával és átfordítjuk, hogy le tudjuk húzni róla a sütőpapírt.
Töltelék elkészítése
- Elkeverjük a margarint a porcukorral, úgy hogy egy homogén masszát kapjunk, villával, vagy valami hatásosabb segédeszközzel.
- Hozzáadjuk a túrót, a fél citrom levét és a tejfölt. Alaposan elkeverjük, majd beletesszük a ribizlit. Addig keverjük, míg kicsit meg nem színezi a krémet.
- Rákenjük a tésztára a krémet, de a széleit hagyjuk szabadon kb. 3 cm-re (oda már ne kenjünk krémet). Szorosan tekerjük fel a folpack és a konyharuha segítségével. Ha kész, elrendezgetjük rajta a folpackot, és betesszük a hűtőbe. Vagy egyből szeleteljük, és megesszük. :-) Kb. 15-16 szelet jön ki belőle.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 894
- Feltöltés dátuma: 2015. október 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Kodak
25 recept
Már régóta szemeztem egy desszert magazin piskótatekercseivel, és most sikerült rászánni magam a kísérletezésre, mivel elég sok tojásunk összegyűlt. Módosítanom kellett az arányokon, hogy mutatós, ugyanakkor finom süti legyen az eredmény. Szerintem jól sikerült. :)