r
Nosalty Logó

Ribizlis-túrós piskótatekercs Kodaktól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kodak
Ribizlis-túrós piskótatekercs Kodaktól
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta elkészítése

Töltelék elkészítése

370
Kalória
11.5g
Fehérje
43.2g
Szénhidrátok
16.9g
Zsír
75.1g
Víz
138g
Koleszterin
1.2g
Rost
30.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta elkészítése

Töltelék elkészítése

Összesen 370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta elkészítése

Töltelék elkészítése

Összesen 2953 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta elkészítése

Töltelék elkészítése

Összesen 240 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.9 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.1 g

Zsír

  • Összesen
    135.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3687.4 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    1286 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    345.3 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    600.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    898 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    657 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1556 micro
Összesen 2953 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.8 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 240 kcal

Elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. Kettéválasztjuk a tojásokat, és a fehérjét a kristálycukor felével kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgákat a cukor másik felével kihabosítjuk, majd a liszt felét beleszitálva robotgéppel összekeverjük.
  3. Hozzáöntjük a fehérjét, majd beleszitáljuk a liszt negyedét, és lapos fakanállal óvatosan elkeverjük. Utána adjuk hozzá a maradék lisztet, és elkeverjük, míg teljesen homogén masszát kapunk.
  4. Sütőpapírral kibéleljük a sütő lapos tepsijét, és eloszlatjuk egyenletesen a masszát.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon, majd 150 fokon sütjük, 10-10 percig. 15 perc után azért ellenőrizzük tűpróbával!
  6. Sütőpapírostól rácsra tesszük, megvárjuk, míg langyosra hűl, utána leborítjuk folpackkal plusz egy konyharuhával és átfordítjuk, hogy le tudjuk húzni róla a sütőpapírt.

Töltelék elkészítése

  1. Elkeverjük a margarint a porcukorral, úgy hogy egy homogén masszát kapjunk, villával, vagy valami hatásosabb segédeszközzel.
  2. Hozzáadjuk a túrót, a fél citrom levét és a tejfölt. Alaposan elkeverjük, majd beletesszük a ribizlit. Addig keverjük, míg kicsit meg nem színezi a krémet.
  3. Rákenjük a tésztára a krémet, de a széleit hagyjuk szabadon kb. 3 cm-re (oda már ne kenjünk krémet). Szorosan tekerjük fel a folpack és a konyharuha segítségével. Ha kész, elrendezgetjük rajta a folpackot, és betesszük a hűtőbe. Vagy egyből szeleteljük, és megesszük. :-) Kb. 15-16 szelet jön ki belőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Már régóta szemeztem egy desszert magazin piskótatekercseivel, és most sikerült rászánni magam a kísérletezésre, mivel elég sok tojásunk összegyűlt. Módosítanom kellett az arányokon, hogy mutatós, ugyanakkor finom süti legyen az eredmény. Szerintem jól sikerült. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!