r
Nosalty Logó

Ribizlis-mákos kevert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsisef
Ribizlis-mákos kevert
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1054 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4213 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1484.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.8 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    109 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 1054 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    209.9 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5937.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    2263 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    480 mg
  • Foszfor
    2268 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527.3 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    436 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1402 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1373 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 4213 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A ribizlit leszemezzük, majd alaposan megmossuk. Lecsöpögtetjük róla a felesleges vizet, megszórjuk 2 ek liszttel, összerázogatjuk.
  2. A vajat a cukorral, tojásokkal, tejföllel, vaníliás cukorral alaposan összedolgozzuk.
  3. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, mákkal, sóval. Majd az egészet hozzáadjuk a másik edényben lévő masszához, összeforgatjuk, hogy egynemű legyen. Végül hozzákeverjük óvatosan a lisztes ribizliszemeket.
  4. A sütőformát kibéleljük sütőpapírral, óvatosan beleöntjük a tésztát, tetejét elsimítjuk, kicsit rázogatjuk, hogy a tészta az alján elterüljön.
  5. A sütőt előmelegítjük és megsütjük. Tűpróba szükséges.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x10x7
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8108
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 08.

Ajánló

Teával, házi tejjel kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Ez a kevert ribizlis-mákos könnyen elkészíthető, akár más apró szemű gyümölccsel is. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...