r
Nosalty Logó

Ribizlis-mákos kevert

5,0

1 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marcsisef
Ribizlis-mákos kevert
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1054
Kalória
18.1g
Fehérje
131.8g
Szénhidrátok
52.5g
Zsír
109g
Víz
196.5g
Koleszterin
9.2g
Rost
58.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1054 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4213 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1484.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.8 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    109 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 1054 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    209.9 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5937.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    2263 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    480 mg
  • Foszfor
    2268 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527.3 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    436 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1402 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1373 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 4213 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 329 kcal

Elkészítés

  1. A ribizlit leszemezzük, majd alaposan megmossuk. Lecsöpögtetjük róla a felesleges vizet, megszórjuk 2 ek liszttel, összerázogatjuk.
  2. A vajat a cukorral, tojásokkal, tejföllel, vaníliás cukorral alaposan összedolgozzuk.
  3. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, mákkal, sóval. Majd az egészet hozzáadjuk a másik edényben lévő masszához, összeforgatjuk, hogy egynemű legyen. Végül hozzákeverjük óvatosan a lisztes ribizliszemeket.
  4. A sütőformát kibéleljük sütőpapírral, óvatosan beleöntjük a tésztát, tetejét elsimítjuk, kicsit rázogatjuk, hogy a tészta az alján elterüljön.
  5. A sütőt előmelegítjük és megsütjük. Tűpróba szükséges.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x10x7

Ez a kevert ribizlis-mákos könnyen elkészíthető, akár más apró szemű gyümölccsel is. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!