Ribizlis krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katica
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 36% Zsír
Tésztához
-
28g leveles tészta102 kcal
Pudingos krémhez
-
17 kcal
-
35g tej20 kcal
-
4 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
6g porcukor23 kcal
-
20g margarin143 kcal
-
6g ribizlidzsem17 kcal
Tejszínes krémhez
-
25g növényi tejszín63 kcal
-
3g porcukor12 kcal
-
1g habfixáló3 kcal
-
3 kcal
Összesen
414
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 36% Zsír
Tésztához
-
275g leveles tészta1020 kcal
Pudingos krémhez
-
171 kcal
-
350g tej196 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
60g ribizlidzsem167 kcal
Tejszínes krémhez
-
250g növényi tejszín628 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
60g piros ribizli33 kcal
Összesen
4135
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 36% Zsír
Tésztához
-
19.6g leveles tészta73 kcal
Pudingos krémhez
-
3.2g tejszínízű pudingpor12 kcal
-
24.9g tej14 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
3.9g tojás5 kcal
-
4.3g porcukor17 kcal
-
14.3g margarin102 kcal
-
4.3g ribizlidzsem12 kcal
Tejszínes krémhez
-
17.8g növényi tejszín45 kcal
-
2.1g porcukor8 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
-
4.3g piros ribizli2 kcal
Összesen
295
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 29.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 123 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
414
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.1 g
Zsír
-
Összesen 294 g
-
Telített zsírsav 121 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1631.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 465 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 973 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 329.9 g
-
Cukor 165 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 141.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1717 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 193 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 178 mg
-
Retinol - A vitamin: 1613 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1235 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 271 micro
Összesen
4135
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 116.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 10.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
295
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
1 csomag leveles tészta
Pudingos krémhez
-
1 tasak tejszínízű pudingpor
-
3.5 dl tej
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojás
-
20 dkg margarin
-
3 ek ribizlidzsem
Tejszínes krémhez
-
1 csomag habfixáló
-
6 dkg piros ribizli
Elkészítés
Tésztához
- A kész tésztát óvatosan kitekerjük, majd keresztben kettévágjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen, előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük a két lapot.
- A pudingot csomómentesre keverjük a tojással és a vaníliás cukros tejjel, majd felfőzzük, hagyjuk kihűlni.
- A vajat vagy margarint habosra keverjük az ízlés szerinti porcukorral, beledolgozzuk a ribizlilekvárt, majd még tovább habosítjuk a kihűlt pudinggal.
- A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, a habfixálóval, majd óvatosan belekeverjük a ribizliszemeket úgy, hogy össze ne törjenek.
- Az egyik tésztalapra rákenjük a pudingos krémet, ennek tetejére a tejszínhabos krémet, majd az egészet lefedjük a második lappal.
- 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
- Kockákra vágva, a tetejét porcukorral meghintve szervírozzuk.
- A tetejét díszíthetjük ribizliszemekkel vagy kis ribizli fürtökkel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1898
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Katica
169 recept
A porcukor mennyisége ízlés szerint adagolható. Mi nem szeretjük a túl édes krémeket.