Ribizlimousse
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
3g lapzselatin11 kcal
-
100g piros ribizli55 kcal
-
25g almalé12 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
Összesen
394
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
6g lapzselatin21 kcal
-
200g piros ribizli110 kcal
-
50g almalé23 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
Összesen
786
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
1.3g lapzselatin5 kcal
-
43.9g piros ribizli24 kcal
-
11g almalé5 kcal
-
11g cukor42 kcal
-
32.9g habtejszín96 kcal
Összesen
172
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 228.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.6 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 152 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
394
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 46.8 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 456.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.1 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 303.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 422 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 411 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 139 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
786
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 100.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
172
kcal
Hozzávalók
-
3 db lapzselatin
-
200 g piros ribizli
-
50 ml almalé
-
50 g cukor
-
150 g habtejszín
Elkészítés
- A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
- A ribizlit a cukorral és az almalével felfőzzük, pürésítjük, majd sűrű szitán átpasszírozzuk.
- A kicsavart zselatint felolvasztjuk a forró ribizlipürében, és hidegre tesszük.
- Mikor a püré elkezd zselésedni, hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
- A masszát elosztjuk 2 hideg vízzel kiöblített formába, és legalább 6 órára betesszük a hűtőbe.
- A mousse-t tányérokra borítjuk, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3090
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy légiesen könnyű desszert.