Resztelt pulykamáj
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
250g pulykamáj320 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
5g majoranna14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
1000g pulykamáj1280 kcal
-
400g vöröshagyma146 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
20g majoranna54 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
62.9g pulykamáj81 kcal
-
25.2g vöröshagyma9 kcal
-
10.7g napraforgó olaj95 kcal
-
1.3g majoranna3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.3 g
Zsír
-
Összesen 56.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1038 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1542.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 739 mg
-
Nátrium 335 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 270.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 20165 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 49 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1723 micro
-
Kolin: 562 mg
-
Retinol - A vitamin: 20140 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 314 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 189.1 g
Zsír
-
Összesen 226.8 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 80 g
-
Koleszterin 4150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6169 g
-
Cink 35 mg
-
Szelén 690 mg
-
Kálcium 682 mg
-
Vas 107 mg
-
Magnézium 346 mg
-
Foszfor 2957 mg
-
Nátrium 1340 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1081.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 80661 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 197 micro
-
E vitamin: 73 mg
-
C vitamin: 282 mg
-
D vitamin: 500 micro
-
K vitamin: 135 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 23 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 114 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6894 micro
-
Kolin: 2249 mg
-
Retinol - A vitamin: 80560 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1255 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 394 micro
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 261 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 388 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5073 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 434 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 5067 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Hozzávalók
-
1 kg pulykamáj
-
40 dkg vöröshagyma
-
2 dl napraforgó olaj
-
2 dkg majoranna
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Szálkásra vágom a hagymát: félbe, majd negyedbe, aztán szeletelés.
- A pulykamájat pedig csíkokra.
- Serpenyőbe öntöm az olajat, felforrósítom. Ezt az ételt végig teljes lángon készítem.
- Az olajhoz először a hagymát adom, lepirítom.
- Jön hozzá a máj és a majoranna, kevergetve pirítom.
- Tálaláskor frissen őrölt bors és só.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 156
- Tegnapi nézettség: 21
- 7 napos nézettség: 119
- Össznézettség: 75181
- Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 05.
Ajánló
Vegyes vágott savanyúság jár a resztelt májhoz, nem más. Nálam a piacomról, honnan máshonnan! Kicsit édes, kicsit csípős, ropogós, hibátlan! (Siposné Zsuzsa) A vörösbor is a piacról: Szarvas Balázs. Azt írja: "2007 VB" - úgy érti: VörösBor 2007-ből. Nevesebb borászatból úgy hívnák: cuvee. Én azt mondom: VilágBajnok a máj mellé! Kis kékfrankos, kis merlot - üde, savanykás - jól harmonizál. Bocsi, Tálos Attila, ha elfogult vagyok és nem szakszerű! Ajánlatom: villás reggeli (de jó is lenne így kezdeni a napot!), ebéd vagy vacsora.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
A resztelt máj pulykamájból a legfinomabb - bármennyire meglepő. Megelőzi még az olyan "nemes" árut, mint a borjúmáj, de még a vadmájat is! Aránylag sok hagyma kell hozzá, és ne fukarkodjunk a majorannával: ehhez az adaghoz 2 dkg szárított majoranna dukál. A májat csak tálaláskor szabad sózni, különben megkeményedik - bocsánat, ha feleslegesen mondom, de inkább kétszer mondjuk, mint egyszer sem!