r
Nosalty Logó

Resztelt csirkemáj zora konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
zora
Resztelt csirkemáj zora konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 391 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1558 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1270.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    790 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    8305 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    41 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1497 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8225 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    832 micro
  • β-crypt
    153 micro
  • Likopin
    743 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 391 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.7 g

Zsír

  • Összesen
    66.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    3450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5083.3 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    549 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    94 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    3159 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1302.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    33218 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    166 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    290 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5988 micro
  • Kolin:
    1985 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32900 micro
  • α-karotin
    276 micro
  • β-karotin
    3328 micro
  • β-crypt
    612 micro
  • Likopin
    2973 micro
  • Lut-zea
    1958 micro
Összesen 1558 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1982 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1963 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    177 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat megtisztítjuk és megmossuk, majd alaposan megszárítjuk.
  2. A hagymákat megpucoljuk, félkarikákra vágjuk, és a zsiradékon pici sóval fedő alatt párolni kezdjük.
  3. Közben felaprítjuk a paprikát, a paradicsomnak lehúzzuk a héját, és ezt is felaprítjuk, majd beletesszük a hagymához, és együtt pároljuk tovább.
  4. Majd felvesszük a lángot, beledobjuk a májat, és szinte pirulásig sütjük. Kb. 5 perc.
  5. Ezután visszaveszünk a gázból, és rászórjuk a paprikát és a többi fűszert. Ezzel már csak éppenhogy összerottyantjuk és kész az ételünk. Ilyenkor utána lehet sózni, és van, aki vizet is ad hozzá, de ha sok alapot készít az ember hagymából, elég szaftja lesz az ételnek. Petrezselymes krumplival tálaljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12180
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borjúmájból szoktam még resztelt májat készíteni, az is nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...