r
Nosalty Logó

Reform rizsfelfújt ribizliöntettel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Reform rizsfelfújt ribizliöntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 560 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2240 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    200 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 560 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    83.3 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2820.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    1454 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    320.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    799.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    824 micro
Összesen 2240 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A barna rizst feltesszük főni a vízzel. Mikor már majdnem teljesen magába szívta a vizet, hozzáadjuk a mandulatejet, a vaníliakivonatot, és közepes lángon tovább főzzük. Néha megkeverjük. Mikor már a mandulatejet is majdnem teljesen magába szívta, hozzáadjuk a kókusztejszínt (nem kell felverni), és az ízlés szerinti édesítőt. Készre főzzük. Akkor jó, ha a rizs már megpuhult, de a tejberizs krémes maradt. Félretesszük kihűlni.
  2. A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat a natúr joghurttal, kevés édesítővel és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük, majd több részletben hozzáforgatjuk a kihűlt tejberizst. A legvégén a felvert tojásfehérjét is óvatosan hozzákeverjük.
  3. Egy 18 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és 180 fokos sütőben 50 perc alatt készre sütjük. Készíthetjük hőálló tálban is.
  4. A ribizliöntethez a ribizlit, kevés vizet és kevés édesítőt turmixgépben simára turmixoljuk, majd egy szitán átszűrjük. Bármilyen más gyümölcsből készített öntettel, lekvárral is tálalhatjuk. Hidegen és melegen egyaránt finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10219
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ilyen szépen alliteráló nevű desszert csak jó lehet! Sokszorosan tesztelt receptről van szó, ami a hagyományos rizskoch "light" és cukormentes változata. Nagyon könnyű, légies az állaga, és isteni finom. Ebből következik, hogy minden egyes alkalommal, amikor elkészítem, úgy kell magam visszafogni, hogy ne egyem meg a fél adagot egy este alatt. Sőt, hogy ne egyem meg már a tejberizs felét, mielőtt még rizsfelfújt lehetne belőle! Szóval csak erős önuralommal rendelkezőknek ajánlom...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...