r
Nosalty Logó

Reform karamell torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rin
Reform karamell torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

733
Kalória
14.3g
Fehérje
73.3g
Szénhidrátok
42.6g
Zsír
59.9g
Víz
240.1g
Koleszterin
3.3g
Rost
45.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 733 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4401 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 265 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 733 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    255.9 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3466.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    866 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1356 mg
  • Nátrium
    818 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439.8 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    359.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2667 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    1224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2540 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2299 micro
Összesen 4401 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 265 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojássárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a lisztet és a zabpelyhet.
  2. Egy csipet sóval kemény habbá verjük a fehérjét, majd óvatosan belekeverjük a tojássárgás masszába.
  3. Egy kerek formában megsütjük.
  4. A piskótát hagyjuk kihűlni, érdemes egy nappal az összeállítás előtt elkészíteni.
  5. A 2 tojást összekeverjük 2 evőkanál cukorral és a keményítővel.
  6. 3 evőkanál cukrot megkaramellizálunk egy lábosban (nem kell kevergetni, csak néha az edényt megforgatni), amikor már barna a cukor és olvadt, akkor hozzáöntjük a tejet. A karamell bekeményedik ezért megvárjuk, míg a cukor újra elolvad, és a tej elkezd forrni, ekkor hozzákeverjük a tojásos-keményítős keveréket. Gyorsan kell elkeverni, nehogy csomós legyen (mintha a rendes porpudingból főznénk pudingot). Mivel a pudingnak is ki kell hűlni, azt is érdemes egy nappal hamarabb elkészíteni.
  7. A margarint 2 evőkanál cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot is hozzákeverjük. Ezzel töltöttem meg a piskótát.
  8. Összeállítás: kettévágjuk a piskótalapot, és megtöltjük a fele krémmel, majd a krém másik felét a tetejére simítjuk. Díszítésként 1 evőkanál cukorból készült karamellt csorgathatunk a tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24

Édesapám születésnapjára készítettem el ezt a tortát. Mivel a barátnője elég sok ételre allergiás, köztük a búzára és a laktózra is, ezért találtam ki, hogy a sima liszt helyett rozslisztet használok, mivel azonban abból túl sűrű tészta lett volna, lazítottam zabpehellyel. A tej helyett pedig laktózmentes tejet használtam. Természetesen a hagyományos hozzávalókkal is elkészíthető.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Grillázsos zserbótorta

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!