Reform karamell torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához
A krémhez
Összesen
733
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához
A krémhez
Összesen
4401
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 42.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 240 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 577.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.3 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 59.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 445 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 204 mg
-
Retinol - A vitamin: 423 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 254 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 383 micro
Összesen
733
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.8 g
Zsír
-
Összesen 255.9 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 71 g
-
Koleszterin 1440 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3466.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 866 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 236 mg
-
Foszfor 1356 mg
-
Nátrium 818 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 439.8 g
-
Cukor 273 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 359.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2667 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 241 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 244 micro
-
Kolin: 1224 mg
-
Retinol - A vitamin: 2540 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1525 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2299 micro
Összesen
4401
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
265
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A piskótához
- A tojássárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a lisztet és a zabpelyhet.
- Egy csipet sóval kemény habbá verjük a fehérjét, majd óvatosan belekeverjük a tojássárgás masszába.
- Egy kerek formában megsütjük.
- A piskótát hagyjuk kihűlni, érdemes egy nappal az összeállítás előtt elkészíteni.
- A 2 tojást összekeverjük 2 evőkanál cukorral és a keményítővel.
- 3 evőkanál cukrot megkaramellizálunk egy lábosban (nem kell kevergetni, csak néha az edényt megforgatni), amikor már barna a cukor és olvadt, akkor hozzáöntjük a tejet. A karamell bekeményedik ezért megvárjuk, míg a cukor újra elolvad, és a tej elkezd forrni, ekkor hozzákeverjük a tojásos-keményítős keveréket. Gyorsan kell elkeverni, nehogy csomós legyen (mintha a rendes porpudingból főznénk pudingot). Mivel a pudingnak is ki kell hűlni, azt is érdemes egy nappal hamarabb elkészíteni.
- A margarint 2 evőkanál cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot is hozzákeverjük. Ezzel töltöttem meg a piskótát.
- Összeállítás: kettévágjuk a piskótalapot, és megtöltjük a fele krémmel, majd a krém másik felét a tetejére simítjuk. Díszítésként 1 evőkanál cukorból készült karamellt csorgathatunk a tetejére.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 14509
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Rin
1 recept
Édesapám születésnapjára készítettem el ezt a tortát. Mivel a barátnője elég sok ételre allergiás, köztük a búzára és a laktózra is, ezért találtam ki, hogy a sima liszt helyett rozslisztet használok, mivel azonban abból túl sűrű tészta lett volna, lazítottam zabpehellyel. A tej helyett pedig laktózmentes tejet használtam. Természetesen a hagyományos hozzávalókkal is elkészíthető.