r
Nosalty Logó

Ratatouille a la L'ecsó

0,0

0 ÉRTÉKELÉS15 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dave
Ratatouille a la L'ecsó
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piperade-hoz

A lecsóhoz

214
Kalória
6.5g
Fehérje
31.5g
Szénhidrátok
9.6g
Zsír
605.3g
Víz
-
Koleszterin
10.5g
Rost
20.8g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A piperade-hoz

A lecsóhoz

Összesen 214 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A piperade-hoz

A lecsóhoz

Összesen 854 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A piperade-hoz

A lecsóhoz

Összesen 28 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    605.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    205 micro
  • β-karotin
    3304 micro
  • β-crypt
    693 micro
  • Likopin
    4503 micro
  • Lut-zea
    1816 micro
Összesen 214 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1577.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    728 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.8 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    2421.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1258 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    998 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    637 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    820 micro
  • β-karotin
    13215 micro
  • β-crypt
    2772 micro
  • Likopin
    18011 micro
  • Lut-zea
    7264 micro
Összesen 854 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    588 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 28 kcal

Elkészítés

A piperade-hoz

  1. Piperade elkészítése:
  2. Sütőlapra tesszük a félbevágott, kimagozott paprikákat, és 250°C fokon kb 15 percig sütjük, míg a bőrük hámozhatóvá válik.
  3. Kihűtjük, majd meghámozás után apró kockákra vágjuk.
  4. Olajban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, és a zúzott fokhagymát, majd az összes többi hozzávalót (aprított paprikát, a hámozott, kockára vágott paradicsomot és minden egyébb fűszert) hozzáadjuk, és 10-15 perc alatt sűrűs mártást készítünk. (Ha nem fő szét eléggé, akkor botturmixxal tudjuk pépesíteni.)
  5. Ratatouille készítése:
  6. A piparade-et szétterítjük egy tepsi/ serpenyő alján (hagyjunk meg annyit belőle, ami a díszítéshez szükséges).
  7. A zöldségeket vékony karikákra vágjuk, majd felvátva rátesszük a piperade-re.
  8. 2 evőkanál olívaolajban elkeverünk kevés zúzott fokhagymát, kakukkfűt, őrölt borst, és sót. Ráöntjük a zöldségekre.
  9. A tepsit/ serpenyőt lefedve kb. 120 percig sütjük 150°C-on, majd a fedőt/ alufóliát levéve addig pirítjuk, míg a zöldségek kicsit megbarnulnak, és a piperade besűrűsődik. (Akár 1-2 napig hűtőben tarthatjuk, hogy az ízek összeérjenek, majd újramelegítjük.)
  10. Tálaláskor balzsamecettel, olívaolajjal, kevés piperaddel, és zöldfűszerekkel díszítjük.
  11. Melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 140 perc

A barátnőmmel néztük meg a rajzfilmet, és rákérdezett, hogy el tudom e készíteni Remy lecsóját. Utánanéztem az interneten, és nem kevés keresés után találtam egy lefordított receptet, ahol kiderült: az eredeti recept Confit Byaldi néven szerepel, és Thomas Keller dolgozta át a rajzfilmhez. Mondanom sem kell, nagy sikert arattam vele :).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!