r
Nosalty Logó

Ratatouille a la L'ecsó

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dave
Ratatouille a la L'ecsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A piperade-hoz

A lecsóhoz

Összesen 214 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A piperade-hoz

A lecsóhoz

Összesen 854 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A piperade-hoz

A lecsóhoz

Összesen 28 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    605.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    205 micro
  • β-karotin
    3304 micro
  • β-crypt
    693 micro
  • Likopin
    4503 micro
  • Lut-zea
    1816 micro
Összesen 214 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1577.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    728 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.8 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    2421.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1258 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    998 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    637 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    820 micro
  • β-karotin
    13215 micro
  • β-crypt
    2772 micro
  • Likopin
    18011 micro
  • Lut-zea
    7264 micro
Összesen 854 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    588 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 28 kcal

Hozzávalók

A piperade-hoz

A lecsóhoz

Elkészítés

A piperade-hoz

  1. Piperade elkészítése:
  2. Sütőlapra tesszük a félbevágott, kimagozott paprikákat, és 250°C fokon kb 15 percig sütjük, míg a bőrük hámozhatóvá válik.
  3. Kihűtjük, majd meghámozás után apró kockákra vágjuk.
  4. Olajban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, és a zúzott fokhagymát, majd az összes többi hozzávalót (aprított paprikát, a hámozott, kockára vágott paradicsomot és minden egyébb fűszert) hozzáadjuk, és 10-15 perc alatt sűrűs mártást készítünk. (Ha nem fő szét eléggé, akkor botturmixxal tudjuk pépesíteni.)
  5. Ratatouille készítése:
  6. A piparade-et szétterítjük egy tepsi/ serpenyő alján (hagyjunk meg annyit belőle, ami a díszítéshez szükséges).
  7. A zöldségeket vékony karikákra vágjuk, majd felvátva rátesszük a piperade-re.
  8. 2 evőkanál olívaolajban elkeverünk kevés zúzott fokhagymát, kakukkfűt, őrölt borst, és sót. Ráöntjük a zöldségekre.
  9. A tepsit/ serpenyőt lefedve kb. 120 percig sütjük 150°C-on, majd a fedőt/ alufóliát levéve addig pirítjuk, míg a zöldségek kicsit megbarnulnak, és a piperade besűrűsődik. (Akár 1-2 napig hűtőben tarthatjuk, hogy az ízek összeérjenek, majd újramelegítjük.)
  10. Tálaláskor balzsamecettel, olívaolajjal, kevés piperaddel, és zöldfűszerekkel díszítjük.
  11. Melegen tálaljuk.
  • Sütés ideje: 140 perc
  • Receptkönyvben: 185
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 29231
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 03.

Ajánló

Nagyon könnyű elkészíteni, és nagyon finom. Egészséges étel, ami akár a vegetáriánusok egyik kedvence is lehet.

Receptkategóriák

A barátnőmmel néztük meg a rajzfilmet, és rákérdezett, hogy el tudom e készíteni Remy lecsóját. Utánanéztem az interneten, és nem kevés keresés után találtam egy lefordított receptet, ahol kiderült: az eredeti recept Confit Byaldi néven szerepel, és Thomas Keller dolgozta át a rajzfilmhez. Mondanom sem kell, nagy sikert arattam vele :).

Hozzávalók

A piperade-hoz

A lecsóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...