r
Nosalty Logó

Rántott lazacszeletek

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Rántott lazacszeletek
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

847
Kalória
49.5g
Fehérje
113.3g
Szénhidrátok
20.6g
Zsír
156.1g
Víz
238.9g
Koleszterin
7.8g
Rost
8g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 847 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3387 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2260 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    706 mg
  • Nátrium
    1030 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    156.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    584 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 847 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.9 g

Zsír

  • Összesen
    82.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    956 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9039.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    339 mg
  • Kálcium
    1172 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    2824 mg
  • Nátrium
    4122 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    453.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    624.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2335 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    867 micro
  • Kolin:
    1124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    487 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1030 micro
Összesen 3387 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    645.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

  1. Melegítsük elő az olajat egy mély edényben kb. 180 fokosra, azaz közepes hőmérsékletre.
  2. Készítsük elő egy tálban a panírozáshoz a kukoricalisztet. A tojásokat egy másik edényben verjük fel egy jó nagy csipet sóval. Végül a pankómorzsát keverjük össze a sima morzsával egy nagy tálban.
  3. Vágjunk a lazacfiléből vastag csíkokat, és forgassuk meg mindegyiket a lisztben, a tojásban, végül a morzsakeverékben.
  4. Mártsuk őket a forró olajba, és süssük aranybarnára 1-2 perc alatt. A külsejük gyorsan megpirul, de belül lédús és szaftos marad. Szedjük papírtörlőre őket, és itassuk fel róluk a felesleges olajat, és szórjuk meg durva szemű sóval.
  5. Citromszeletekkel, remuláddal és snidlinggel megszórva tálaljuk a halunkat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 10 perc

A sütőben vagy serpenyőben sült lazac a szokásos elkészítési módok közé tartozik, mi azonban szerettünk volna kilépni a komfortzónánkból, és valami hasonlóan egyszerűt, de ugyanakkor észbontóan finom dolgot alkotni. Ez nem más, mint a rántott lazac. Bizony, barbár magyar módra bepaníroztuk, és bő olajban kisütöttük ezt a nemes hozzávalót, és nem csalódtunk: a rántott dolgok hallatán általában mindenki felkapja a fejét, és persze ez a recept is simán átment a tesztvizsgán. Kívül ropogós, belül puha, szaftos, és minden egyes falat tele van gazdag ízekkel. Ráadásul hihetetlenül gyorsan és egyszerűen elkészíthető, szóval próbáljátok ki. Tálaláskor néhány gerezd citrom mindenképp dukál hozzá!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!