Rakott zöldség szalonnával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
8zsuzsa8
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
A zöldségekhez
-
75g zöldborsó61 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
25g kelbimbó10 kcal
-
85g sárgarépa31 kcal
-
25g burgonya14 kcal
-
25g bacon98 kcal
A tetejére
Összesen
556
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 18.9 g
Zsír
-
Összesen 38.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1238.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 351 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 373 mg
-
Nátrium 422 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 334.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 890 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 217 micro
-
α-karotin 2647 micro
-
β-karotin 6742 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2418 micro
Összesen
556
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 75.5 g
Zsír
-
Összesen 155 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 455 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4953.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 1403 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 286 mg
-
Foszfor 1492 mg
-
Nátrium 1688 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143.8 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 1337.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3559 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 256 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 286 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 422 micro
-
Kolin: 307 mg
-
Retinol - A vitamin: 869 micro
-
α-karotin 10590 micro
-
β-karotin 26968 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 9674 micro
Összesen
2224
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 579 micro
-
β-karotin 1474 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 529 micro
Összesen
121
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A zöldségekhez
- A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, felaprózzuk. Mélyhűtött zöldségeket is használhatunk.
- Párolóedényben puhára pároljuk a hagyma kivételével a zöldségeket. Ha nincs párolóedényünk, sós vízben főzzük puhára.
- Egy tűzálló tál aljára fektetjük a húsos szalonna szeleteket, rá a durvára vágott hagymát. Rápúpozzuk a puhára főtt zöldségeket.
- A tejfölt a tetejére simítjuk, megszórjuk a reszelt sajttal.
- 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt aranybarna nem lesz a tetején.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4357
- Feltöltés dátuma: 2013. április 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
8zsuzsa8
210 recept
Olyan vendégeket vártam, akik komolyan vették a nagyböjtöt. Mivel a húst kihagytam belőle, a szalonnát megbocsátották. Nagyon látványos, finom vacsora lett belőle. Gondolom, más zöldségféléket is lehet beletenni - nekem ezek voltak a hűtőmben.