r
Nosalty Logó

Rakott zöldség szalonnával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
8zsuzsa8
Rakott zöldség szalonnával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A zöldségekhez

A tetejére

556
Kalória
18.9g
Fehérje
36g
Szénhidrátok
38.7g
Zsír
334.3g
Víz
113.6g
Koleszterin
9g
Rost
15.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A zöldségekhez

A tetejére

Összesen 556 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A zöldségekhez

A tetejére

Összesen 2224 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A zöldségekhez

A tetejére

Összesen 121 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1238.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    334.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    890 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    2647 micro
  • β-karotin
    6742 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2418 micro
Összesen 556 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    155 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4953.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    1403 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1492 mg
  • Nátrium
    1688 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.8 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    1337.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3559 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    256 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    286 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    869 micro
  • α-karotin
    10590 micro
  • β-karotin
    26968 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    9674 micro
Összesen 2224 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    579 micro
  • β-karotin
    1474 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    529 micro
Összesen 121 kcal

Elkészítés

A zöldségekhez

  1. A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, felaprózzuk. Mélyhűtött zöldségeket is használhatunk.
  2. Párolóedényben puhára pároljuk a hagyma kivételével a zöldségeket. Ha nincs párolóedényünk, sós vízben főzzük puhára.
  3. Egy tűzálló tál aljára fektetjük a húsos szalonna szeleteket, rá a durvára vágott hagymát. Rápúpozzuk a puhára főtt zöldségeket.
  4. A tejfölt a tetejére simítjuk, megszórjuk a reszelt sajttal.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt aranybarna nem lesz a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Olyan vendégeket vártam, akik komolyan vették a nagyböjtöt. Mivel a húst kihagytam belőle, a szalonnát megbocsátották. Nagyon látványos, finom vacsora lett belőle. Gondolom, más zöldségféléket is lehet beletenni - nekem ezek voltak a hűtőmben.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!