r
Nosalty Logó

Rakott sütőtök ahogy fagyufa készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
fagyufa
Rakott sütőtök ahogy fagyufa készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1049 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4191 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2383.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    1478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    1331 micro
  • β-karotin
    6804 micro
  • β-crypt
    5550 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 1049 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.3 g

Zsír

  • Összesen
    293.1 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1716 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9534.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1384 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    1607 mg
  • Nátrium
    5911 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1745.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4833 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    284 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    471 micro
  • Kolin:
    1243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1413 micro
  • α-karotin
    5324 micro
  • β-karotin
    27217 micro
  • β-crypt
    22199 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1356 micro
Összesen 4191 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    848 micro
  • β-crypt
    692 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát és sütőtököt meghámozzuk, nyersen 2-3 mm szeletekre gyaluljuk.
  2. A tojásokat keményre főzzük, és meghámozzuk.
  3. A kolbászt vékonyan szeleteljük.
  4. Tejfölt sóval és borssal összekeverjük, lényeges, hogy ez fog ízt adni az ételünknek, lehet nyugodtan túlsózni.
  5. Egy fedhető tűzálló tálat kivajazunk, majd a klasszikus módon rétegezzük bele az alapanyagokat, kezdés burgonyával, erre jön kolbász, tojás, és meglocsoljuk tejföllel, majd erre jön egy réteg sütőtök, amire csak a fűszeres tejfölt locsoljuk, majd burgonya, és mehet tovább a rétegezés, amíg az alapanyagok engedik...
  6. Zárás mozzanatai: ha lehet a legfelső réteg sütőtök legyen, csak a látvány miatt, majd felöntjük tejjel, ami éppen ellepi, és tetejére vajat szelünk.
  7. 180-200 fokon lefedve legalább 35-45 pecig főzzük, majd 10-15 perc alatt készre sütjük fedő nélkül. Amennyiben laktózmentes tejfölt és tejet használunk, laktóz allergiások is fogyaszthatják!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10001 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3325
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott sütőtök ahogy fagyufa készíti
fagyufa 13 recept

Imádom a rakott burgonyát, így mindig valamit alakítok rajta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...