Rakott sütőtök ahogy fagyufa készíti
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
fagyufa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
1049
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
4191
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.3 g
Zsír
-
Összesen 73.3 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 429 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2383.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 346 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 402 mg
-
Nátrium 1478 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 436.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1208 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 311 mg
-
Retinol - A vitamin: 353 micro
-
α-karotin 1331 micro
-
β-karotin 6804 micro
-
β-crypt 5550 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 339 micro
Összesen
1049
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 153.3 g
Zsír
-
Összesen 293.1 g
-
Telített zsírsav 134 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1716 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9534.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 1384 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 470 mg
-
Foszfor 1607 mg
-
Nátrium 5911 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 241.4 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1745.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4833 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 284 mg
-
D vitamin: 313 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 471 micro
-
Kolin: 1243 mg
-
Retinol - A vitamin: 1413 micro
-
α-karotin 5324 micro
-
β-karotin 27217 micro
-
β-crypt 22199 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1356 micro
Összesen
4191
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
β-crypt
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 297 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 184 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 166 micro
-
β-karotin 848 micro
-
β-crypt 692 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát és sütőtököt meghámozzuk, nyersen 2-3 mm szeletekre gyaluljuk.
- A tojásokat keményre főzzük, és meghámozzuk.
- A kolbászt vékonyan szeleteljük.
- Tejfölt sóval és borssal összekeverjük, lényeges, hogy ez fog ízt adni az ételünknek, lehet nyugodtan túlsózni.
- Egy fedhető tűzálló tálat kivajazunk, majd a klasszikus módon rétegezzük bele az alapanyagokat, kezdés burgonyával, erre jön kolbász, tojás, és meglocsoljuk tejföllel, majd erre jön egy réteg sütőtök, amire csak a fűszeres tejfölt locsoljuk, majd burgonya, és mehet tovább a rétegezés, amíg az alapanyagok engedik...
- Zárás mozzanatai: ha lehet a legfelső réteg sütőtök legyen, csak a látvány miatt, majd felöntjük tejjel, ami éppen ellepi, és tetejére vajat szelünk.
- 180-200 fokon lefedve legalább 35-45 pecig főzzük, majd 10-15 perc alatt készre sütjük fedő nélkül. Amennyiben laktózmentes tejfölt és tejet használunk, laktóz allergiások is fogyaszthatják!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 10001 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3325
- Feltöltés dátuma: 2012. november 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
fagyufa
13 recept
Imádom a rakott burgonyát, így mindig valamit alakítok rajta.