Rakott savanyú káposzta 6. - gyorsan
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
250g savanyú káposzta48 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
246 kcal
-
8g kókuszzsír67 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
31g gyors rizs112 kcal
-
250g tejföl495 kcal
Összesen
1204
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
1000g savanyú káposzta190 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
150g kolozsvári szalonna983 kcal
-
30g kókuszzsír268 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
125g gyors rizs448 kcal
-
1000g tejföl1980 kcal
Összesen
4812
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
34.5g savanyú káposzta7 kcal
-
17.3g darált sertéshús31 kcal
-
5.2g kolozsvári szalonna34 kcal
-
1g kókuszzsír9 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
4.3g gyors rizs15 kcal
-
34.5g tejföl68 kcal
Összesen
165
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.4 g
Zsír
-
Összesen 95.7 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2904.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 350 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 578 mg
-
Nátrium 1832 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 530.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 320 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 151 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 748 micro
Összesen
1204
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 153.4 g
Zsír
-
Összesen 382.9 g
-
Telített zsírsav 182 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 120 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 1040 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11618 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 163 mg
-
Kálcium 1399 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 371 mg
-
Foszfor 2312 mg
-
Nátrium 7327 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 195.7 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 2122 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1280 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 162 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 146 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 606 micro
-
Kolin: 649 mg
-
Retinol - A vitamin: 1240 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 331 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2993 micro
Összesen
4812
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 401.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 253 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
-
1 kg savanyú káposzta
-
15 dkg kolozsvári szalonna
-
3 teáskanál fűszerpaprika
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
babérlevél ízlés szerint
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
125 g gyors rizs
Elkészítés
- Azért készül el gyorsan ez az amúgy bonyolultnak tűnő étel, mivel a 3 különböző fázist egyszerre készítjük. Gyújtsuk be a sütőt (az előmelegítés miatt).
- A káposztát átmossuk, nem muszáj nagyon lecsöpögtetni, egyből mehet a tepsibe. Rakjunk alá kb. 1 dl vizet, így biztosan nem fog leragadni. Szórjuk meg őrölt köménnyel, borssal és pirospaprikával, kicsit keverjük meg, hogy eloszlassuk a fűszereket rajta. Babérlevél általában van a savanyított káposztában, én nem szoktam hozzá rakni, de ha valaki szereti ezt az ízt, akkor dugdosson bele 2-3 db levelet.
- Fedjük le alufóliával, és mehet a sütőbe 30 percre.
- Rakjuk fel a rizs vizét melegedni, az előírt rizsmennyiséghez kb.4dl víz kell. Ezután vágjuk fel a vöröshagymát és a szalonnát kis kockákra, majd egyszerre pirítsuk üvegesre őket a kókuszzsíron (vagy olajon).
- Ha megpirult, öntsük rá a darált húst, és keverjük össze. Szórjunk a húsra pirospaprikát, valamint egy kis borsot. (Én sót nem szoktam rá rakni, mivel a kolozsvári elég sós, de ha valaki sósan étkezik, az rakjon rá sót is.) Keverjük össze, és hagyjuk, hogy fedő alatt a saját levében hadd puhuljon a hús. Néha keverjük meg.
- Ezalatt az idő alatt a vizünk is felforrt, öntsük bele a rizst, és lassú tűzön hagyjuk puhulni.
- Nem kell tökéletesen puhára főzni egyik összetevőt sem, mivel a végén még sütjük az összetevőket.
- Fél óra után vegyük ki a sütőből a káposztát. Felezzük meg. Terítsük el a tepsi alján az egyik felét.
- A húshoz keverjük hozzá a rizst, és 1 pohár 0,5 l-es tejfölt. Ezt a keveréket terítsük szét a tepsiben lévő savanyú káposztán, majd fedjük le a káposzta másik felével.
- A tetejére kanalazzuk rá a másik 0,5 l-es tejföl felét, kenjük szét egyenletesen, és tegyük vissza sülni 20 percet, hogy megpiruljon a tetején a tejföl.
- Tálaláskor adjuk hozzá a maradék tejfölt ízlés szerint.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 259
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 41
- Össznézettség: 78310
- Feltöltés dátuma: 2011. március 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ritkán ettem ezt az ételt, mert nem tudtam elkészíteni, de a barátnőm elmondta, hogy ő hogy szokta, és egyáltalán nem tűnt bonyolultnak és hosszadalmasnak, így megpróbáltam. A húsimádó férjemnek annyira ízlett, hogy azóta már többször elkészítettem. Nem tudok belőle eleget készíteni. Szerintem ez az adag 4 főre elég kéne, hogy legyen, de mi, ha ilyen van, akkor addig esszük, amíg el nem fogy reggel-délben-este. A 3 éves kisfiam is imádja.