r
Nosalty Logó

Rakott savanyú káposzta 6. - gyorsan

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott savanyú káposzta 6. - gyorsan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1204 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4812 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    95.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2904.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    578 mg
  • Nátrium
    1832 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    530.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    748 micro
Összesen 1204 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.4 g

Zsír

  • Összesen
    382.9 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1040 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11618 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1399 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    2312 mg
  • Nátrium
    7327 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2122 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1280 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    606 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1240 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2993 micro
Összesen 4812 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Azért készül el gyorsan ez az amúgy bonyolultnak tűnő étel, mivel a 3 különböző fázist egyszerre készítjük. Gyújtsuk be a sütőt (az előmelegítés miatt).
  2. A káposztát átmossuk, nem muszáj nagyon lecsöpögtetni, egyből mehet a tepsibe. Rakjunk alá kb. 1 dl vizet, így biztosan nem fog leragadni. Szórjuk meg őrölt köménnyel, borssal és pirospaprikával, kicsit keverjük meg, hogy eloszlassuk a fűszereket rajta. Babérlevél általában van a savanyított káposztában, én nem szoktam hozzá rakni, de ha valaki szereti ezt az ízt, akkor dugdosson bele 2-3 db levelet.
  3. Fedjük le alufóliával, és mehet a sütőbe 30 percre.
  4. Rakjuk fel a rizs vizét melegedni, az előírt rizsmennyiséghez kb.4dl víz kell. Ezután vágjuk fel a vöröshagymát és a szalonnát kis kockákra, majd egyszerre pirítsuk üvegesre őket a kókuszzsíron (vagy olajon).
  5. Ha megpirult, öntsük rá a darált húst, és keverjük össze. Szórjunk a húsra pirospaprikát, valamint egy kis borsot. (Én sót nem szoktam rá rakni, mivel a kolozsvári elég sós, de ha valaki sósan étkezik, az rakjon rá sót is.) Keverjük össze, és hagyjuk, hogy fedő alatt a saját levében hadd puhuljon a hús. Néha keverjük meg.
  6. Ezalatt az idő alatt a vizünk is felforrt, öntsük bele a rizst, és lassú tűzön hagyjuk puhulni.
  7. Nem kell tökéletesen puhára főzni egyik összetevőt sem, mivel a végén még sütjük az összetevőket.
  8. Fél óra után vegyük ki a sütőből a káposztát. Felezzük meg. Terítsük el a tepsi alján az egyik felét.
  9. A húshoz keverjük hozzá a rizst, és 1 pohár 0,5 l-es tejfölt. Ezt a keveréket terítsük szét a tepsiben lévő savanyú káposztán, majd fedjük le a káposzta másik felével.
  10. A tetejére kanalazzuk rá a másik 0,5 l-es tejföl felét, kenjük szét egyenletesen, és tegyük vissza sülni 20 percet, hogy megpiruljon a tetején a tejföl.
  11. Tálaláskor adjuk hozzá a maradék tejfölt ízlés szerint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 259
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 78310
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ritkán ettem ezt az ételt, mert nem tudtam elkészíteni, de a barátnőm elmondta, hogy ő hogy szokta, és egyáltalán nem tűnt bonyolultnak és hosszadalmasnak, így megpróbáltam. A húsimádó férjemnek annyira ízlett, hogy azóta már többször elkészítettem. Nem tudok belőle eleget készíteni. Szerintem ez az adag 4 főre elég kéne, hogy legyen, de mi, ha ilyen van, akkor addig esszük, amíg el nem fogy reggel-délben-este. A 3 éves kisfiam is imádja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...