r
Nosalty Logó

Rakott káposzta Gonoszka konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gonoszka1
Rakott káposzta Gonoszka konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1029
Kalória
47.3g
Fehérje
63.4g
Szénhidrátok
65.4g
Zsír
513.5g
Víz
206.4g
Koleszterin
9.3g
Rost
12.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1029 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4112 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2752.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    636 mg
  • Nátrium
    1607 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    513.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    855 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1099 micro
Összesen 1029 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.2 g

Zsír

  • Összesen
    261.5 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11008.5 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    1303 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    2545 mg
  • Nátrium
    6428 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    2053.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1067 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    751 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    742 micro
  • α-karotin
    213 micro
  • β-karotin
    3420 micro
  • β-crypt
    629 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4394 micro
Összesen 4112 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    91 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

  1. Az egyik fej hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot is megmossuk, majd feldaraboljuk.A húst megmossuk és felkockázzuk.
  2. Egy lábosba beleteszünk 2 ek olajat, a felaprított hagymát és paprikát. Üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, majd 1-2 perc múlva megszórjuk 1 ek pirospaprikával, és rögtön beletesszük a felkockázott húst. 1-2 percig kevergetve összeforgatjuk, majd felöntjük vízzel. Sózzuk, de vigyázzva, mert még füstölt tarját is kockázunk bele.A füstölt tarjának a felét is kisebb kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a húshoz. Annyi víz legyen csak rajta, ami éppen ellepi. Így főzzük kb 30 percig, majd a virslit is felkarikázzuk, és a húsokhoz adjuk. Kb. 15 percig főzzük még. A lényeg, hogy kevés lé legyen már csak rajta, mire megfő.
  3. Közben a másik hagymát is megtisztitjuk, és apróra vágjuk. Egy lábosba 2 ek olajra tesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk. Közben a savanyú káposzta levét leöntjük. (Én mindig lével kérem, mert ha 1-2 nap múlva készítem csak el, akkor is friss marad, és a lé pedig tele van C-vitaminnal, így azt megisszuk.) Ha nagyon savanyú a káposzta, akkor átöblítjük. Rátesszük az üveges hagymára, majd megszórjuk 1,5 ek pirospaprikával, és felöntjük kevés vízzel. Kb. 15-20 percet főzzük. Itt is lényeges, hogy ne maradjon sok leve.
  4. Közben a rizst megmossuk, és olajos-sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, leszűrjük.
  5. Előveszünk egy tűzálló tálat, és összeállítjuk ételünket. A tűzálló tál aljára elterítjük a káposzta felét. Erre a rizst tesszük elrendezve, majd a rizsre a virslis-tarjás pörköltet. Ezt kb. 3 dl tejföllel bekenjük. Erre jön a káposzta másik fele, amit szépen elrendezünk rajta, majd a maradék kb. 2 dl tejföllel bekenjük. A maradék tarját szeletekre vágjuk, és elrendezzük a tejföl tetején.
  6. Hideg sütőbe tesszük, és 210 fokon kb 30 perc alatt megsütjük.
  7. Friss kenyérrel, tejföllel, forróntálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36

Már régen készítettem rakott káposztát, és most télen van ennek a szezonja. Így gondoltam, hogy ma elkészítem. Egyébként ha a töltött káposztából a töltelék elfogy, de káposzta elég sok marad, akkor is szoktam annak a káposztának a felhasználásával rakott káposztát készíteni. Igazából ez az adag, amit készítettem, ez 4 nagyon nagy étvágyú embernek, vagy 6 kisebb étvágyú embernek bőven elég.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!