Rakott káposzta Gonoszka konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
175g savanyú káposzta33 kcal
-
100g sertéscomb182 kcal
-
75g sertéstarja140 kcal
-
35g virsli94 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
125g tejföl248 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
-
7 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1029
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
700g savanyú káposzta133 kcal
-
400g sertéscomb728 kcal
-
300g sertéstarja558 kcal
-
140g virsli377 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
500g tejföl990 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
-
10g fűszerpaprika28 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4112
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
24.7g savanyú káposzta5 kcal
-
14.1g sertéscomb26 kcal
-
10.6g sertéstarja20 kcal
-
4.9g virsli13 kcal
-
12g vöröshagyma4 kcal
-
3.5g paprika1 kcal
-
3.5g paradicsom1 kcal
-
17.6g tejföl35 kcal
-
7g rizs25 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
0.4g fűszerpaprika1 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
146
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.3 g
Zsír
-
Összesen 65.4 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 206 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2752.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 326 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 636 mg
-
Nátrium 1607 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 513.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 267 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 188 micro
-
Kolin: 176 mg
-
Retinol - A vitamin: 185 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 855 micro
-
β-crypt 157 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 1099 micro
Összesen
1029
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 189.2 g
Zsír
-
Összesen 261.5 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 825 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11008.5 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 251 mg
-
Kálcium 1303 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 416 mg
-
Foszfor 2545 mg
-
Nátrium 6428 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 253.8 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 2053.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1067 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 213 mg
-
D vitamin: 162 micro
-
K vitamin: 124 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 751 micro
-
Kolin: 702 mg
-
Retinol - A vitamin: 742 micro
-
α-karotin 213 micro
-
β-karotin 3420 micro
-
β-crypt 629 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 4394 micro
Összesen
4112
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 387.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 226 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 121 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 91 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
-
70 dkg savanyú káposzta
-
40 dkg sertéscomb
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
1 db paprika
-
1 db paradicsom
-
5 dl tejföl
-
20 dkg rizs
-
6 ek napraforgó olaj
-
2.5 ek fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Az egyik fej hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot is megmossuk, majd feldaraboljuk.A húst megmossuk és felkockázzuk.
- Egy lábosba beleteszünk 2 ek olajat, a felaprított hagymát és paprikát. Üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, majd 1-2 perc múlva megszórjuk 1 ek pirospaprikával, és rögtön beletesszük a felkockázott húst. 1-2 percig kevergetve összeforgatjuk, majd felöntjük vízzel. Sózzuk, de vigyázzva, mert még füstölt tarját is kockázunk bele.A füstölt tarjának a felét is kisebb kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a húshoz. Annyi víz legyen csak rajta, ami éppen ellepi. Így főzzük kb 30 percig, majd a virslit is felkarikázzuk, és a húsokhoz adjuk. Kb. 15 percig főzzük még. A lényeg, hogy kevés lé legyen már csak rajta, mire megfő.
- Közben a másik hagymát is megtisztitjuk, és apróra vágjuk. Egy lábosba 2 ek olajra tesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk. Közben a savanyú káposzta levét leöntjük. (Én mindig lével kérem, mert ha 1-2 nap múlva készítem csak el, akkor is friss marad, és a lé pedig tele van C-vitaminnal, így azt megisszuk.) Ha nagyon savanyú a káposzta, akkor átöblítjük. Rátesszük az üveges hagymára, majd megszórjuk 1,5 ek pirospaprikával, és felöntjük kevés vízzel. Kb. 15-20 percet főzzük. Itt is lényeges, hogy ne maradjon sok leve.
- Közben a rizst megmossuk, és olajos-sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, leszűrjük.
- Előveszünk egy tűzálló tálat, és összeállítjuk ételünket. A tűzálló tál aljára elterítjük a káposzta felét. Erre a rizst tesszük elrendezve, majd a rizsre a virslis-tarjás pörköltet. Ezt kb. 3 dl tejföllel bekenjük. Erre jön a káposzta másik fele, amit szépen elrendezünk rajta, majd a maradék kb. 2 dl tejföllel bekenjük. A maradék tarját szeletekre vágjuk, és elrendezzük a tejföl tetején.
- Hideg sütőbe tesszük, és 210 fokon kb 30 perc alatt megsütjük.
- Friss kenyérrel, tejföllel, forróntálaljuk.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 36
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 120 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 9885
- Feltöltés dátuma: 2013. január 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
Már régen készítettem rakott káposztát, és most télen van ennek a szezonja. Így gondoltam, hogy ma elkészítem. Egyébként ha a töltött káposztából a töltelék elfogy, de káposzta elég sok marad, akkor is szoktam annak a káposztának a felhasználásával rakott káposztát készíteni. Igazából ez az adag, amit készítettem, ez 4 nagyon nagy étvágyú embernek, vagy 6 kisebb étvágyú embernek bőven elég.