r
Nosalty Logó

Rakott burgonya koktélparadicsommal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katicabogaram
Rakott burgonya koktélparadicsommal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 308 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1233 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1640 micro
  • Lut-zea
    455 micro
Összesen 308 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2336.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1017 mg
  • Nátrium
    536 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1067.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    820 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    956 mg
  • Retinol - A vitamin:
    707 micro
  • α-karotin
    258 micro
  • β-karotin
    1202 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    6561 micro
  • Lut-zea
    1818 micro
Összesen 1233 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    442 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük, a burgonyát meghámozzuk, és mindkettőt felkarikázzuk.
  2. A hagymákat félfőre vágjuk, és kevés olajon pirítani kezdjük. Mikor már majdnem jó, rádobjuk a sonkát, és egy rövid ideig együtt pároljuk.
  3. Elkezdjük rétegezni az ételt. A jénai aljára fektetjük a fele burgonyát. Megsózzuk, megborsozzuk. Rátesszük a tojásokat és a hagymás-sonkás keveréket. Betakarjuk a maradék burgonyával, és végül lekenjük a paprikakrémmel, mustárral és fokhagymával ízesített tejföllel.
  4. Díszítésnek és íznek sem utolsó a félbevágott koktélparadicsom a tetején.
  5. Sütőben lefedve, 1 órán át pároljuk (mivel a burgonya nyers), majd a fóliát levéve még fél órát pirítjuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4815
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Katicabogaram 38 recept

Könnyen elkészíthető, olcsó és igen laktató finomság!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...