Rakott burgonya fél tojásokkal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
964
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
3856
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.2 g
Zsír
-
Összesen 61.8 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 625 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3326.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 829 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 773 mg
-
Nátrium 1569 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 350.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 617 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 120 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 410 mg
-
Retinol - A vitamin: 612 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 629 micro
Összesen
964
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 236.8 g
Zsír
-
Összesen 247.2 g
-
Telített zsírsav 122 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 2499 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13306.8 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 223 mg
-
Kálcium 3315 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 362 mg
-
Foszfor 3092 mg
-
Nátrium 6277 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.1 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1400.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2468 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 151 mg
-
D vitamin: 481 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 433 micro
-
Kolin: 1642 mg
-
Retinol - A vitamin: 2450 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 211 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2516 micro
Összesen
3856
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 510.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
149
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Héjastól, sós vízben megfőzzük a burgonyát (kb. 20 perc).
- Megfőzzük a tojásokat, meghántjuk, és felszeleteljük (a forrástól számítva 6 perc)
- Lehúzzuk a burgonyák héját, és nem túl vékonyan felkarikázzuk.
- Kikenjük a tepsi alját az olívaolajjal, majd a burgonyaszeletekkel kirakjuk.
- Erre jön a füstölt sonka, majd a fele tojás.
- A tejfölt összekeverjük az előzőleg lereszelt sajttal, majd a felét rákenjük a tojásrétegre.
- Újabb burgonyaréteg, sonka, a maradék tejfölös sajt.
- Előmelegített sütőben pirítjuk.
- 5 perccel a sütés befejezése előtt kivesszük a tepsit a sütőből, szèpen rárakjuk a tojások másik feléta rakott burgonyára, sózzuk, borsozzuk, majd visszatoljuk a sütőbe az említett 5 percre.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x28
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9417
- Feltöltés dátuma: 2011. május 18.
Ajánló
Télen melegen, nyáron pedig hidegen egyaránt finom, laktató és mutatós étel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mindenki szereti a rakott burgonyát, ki így, ki úgy készíti. Az én családomban ez a verzió a legnépszerűbb, de csak a képzeletünk szabhat határt a felhasznált alapanyagokhoz.