Rakott burgonya fél tojásokkal
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
964
Kalória
59.2g
Fehérje
38.3g
Szénhidrátok
61.8g
Zsír
350.1g
Víz
624.7g
Koleszterin
3.9g
Rost
5.5g
Cukor
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
964
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
3856
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.2 g
Zsír
-
Összesen 61.8 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 625 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3326.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 829 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 773 mg
-
Nátrium 1569 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 350.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 617 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 120 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 410 mg
-
Retinol - A vitamin: 612 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 629 micro
Összesen
964
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 236.8 g
Zsír
-
Összesen 247.2 g
-
Telített zsírsav 122 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 2499 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13306.8 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 223 mg
-
Kálcium 3315 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 362 mg
-
Foszfor 3092 mg
-
Nátrium 6277 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.1 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 16 mg
Víz
-
Összesen 1400.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2468 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 151 mg
-
D vitamin: 481 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 433 micro
-
Kolin: 1642 mg
-
Retinol - A vitamin: 2450 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 211 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2516 micro
Összesen
3856
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 510.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 53.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
149
kcal
Elkészítés
- Héjastól, sós vízben megfőzzük a burgonyát (kb. 20 perc).
- Megfőzzük a tojásokat, meghántjuk, és felszeleteljük (a forrástól számítva 6 perc)
- Lehúzzuk a burgonyák héját, és nem túl vékonyan felkarikázzuk.
- Kikenjük a tepsi alját az olívaolajjal, majd a burgonyaszeletekkel kirakjuk.
- Erre jön a füstölt sonka, majd a fele tojás.
- A tejfölt összekeverjük az előzőleg lereszelt sajttal, majd a felét rákenjük a tojásrétegre.
- Újabb burgonyaréteg, sonka, a maradék tejfölös sajt.
- Előmelegített sütőben pirítjuk.
- 5 perccel a sütés befejezése előtt kivesszük a tepsit a sütőből, szèpen rárakjuk a tojások másik feléta rakott burgonyára, sózzuk, borsozzuk, majd visszatoljuk a sütőbe az említett 5 percre.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Sütés ideje: 35 perc
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x28
Mindenki szereti a rakott burgonyát, ki így, ki úgy készíti. Az én családomban ez a verzió a legnépszerűbb, de csak a képzeletünk szabhat határt a felhasznált alapanyagokhoz.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!