r
Nosalty Logó

Rakott burgonya fél tojásokkal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Rakott burgonya fél tojásokkal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

964
Kalória
59.2g
Fehérje
38.3g
Szénhidrátok
61.8g
Zsír
350.1g
Víz
624.7g
Koleszterin
3.9g
Rost
5.5g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 964 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3856 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    61.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    625 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3326.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    829 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    773 mg
  • Nátrium
    1569 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    350.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    617 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    612 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 964 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.8 g

Zsír

  • Összesen
    247.2 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2499 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13306.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    3315 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    3092 mg
  • Nátrium
    6277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1400.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2468 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    481 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    1642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2450 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2516 micro
Összesen 3856 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 149 kcal

Elkészítés

  1. Héjastól, sós vízben megfőzzük a burgonyát (kb. 20 perc).
  2. Megfőzzük a tojásokat, meghántjuk, és felszeleteljük (a forrástól számítva 6 perc)
  3. Lehúzzuk a burgonyák héját, és nem túl vékonyan felkarikázzuk.
  4. Kikenjük a tepsi alját az olívaolajjal, majd a burgonyaszeletekkel kirakjuk.
  5. Erre jön a füstölt sonka, majd a fele tojás.
  6. A tejfölt összekeverjük az előzőleg lereszelt sajttal, majd a felét rákenjük a tojásrétegre.
  7. Újabb burgonyaréteg, sonka, a maradék tejfölös sajt.
  8. Előmelegített sütőben pirítjuk.
  9. 5 perccel a sütés befejezése előtt kivesszük a tepsit a sütőből, szèpen rárakjuk a tojások másik feléta rakott burgonyára, sózzuk, borsozzuk, majd visszatoljuk a sütőbe az említett 5 percre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x28

Mindenki szereti a rakott burgonyát, ki így, ki úgy készíti. Az én családomban ez a verzió a legnépszerűbb, de csak a képzeletünk szabhat határt a felhasznált alapanyagokhoz.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes cukkinis rizottó

A cukkinis rizottó egy finom és krémes olasz étel, amit könnyen elkészíthetsz otthon. A rizottó készítési módja miatt a rizs krémes lesz, anélkül, hogy ténylegesen hozzáadnánk ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!