r
Nosalty Logó

Radnai pecsenye

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Harmathy Ildikó
Radnai pecsenye
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 744 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2972 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1098.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    593 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    653 micro
Összesen 744 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.6 g

Zsír

  • Összesen
    195.8 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4393.2 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    2039 mg
  • Nátrium
    1559 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1235.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    747 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    846 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2372 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2610 micro
Összesen 2972 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsírt megolvasztjuk, felét egy tepsibe öntjük, amelyben a hússzeletek egymás mellet elférnek.
  2. A hagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, összekeverjük, borsot darálunk hozzá.
  3. A hússzeleteket jól kilopfoljuk, mindkét felét besózzuk.
  4. A szeletek egyik felére halmozzuk a hagymás, borsos, petrezselymes keveréket.
  5. Bacon-nel letakarjuk, amit fogpiszkálóval a húsra erősítünk.
  6. A szeleteket a tepsibe fektetjük, ráöntjük a zsír másik felét és a bort.
  7. Fóliával lefedve puhára pároljuk a húst.
  8. Levesszük a fóliát, almacikkeket szórunk a hús mellé, és erős lángon megpirítjuk a szalonnát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x23x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 281
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 39553
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 29.

Ajánló

Disznóhúsból, bélszínből ugyanilyen finom. Gombát mindenképpen tegyünk még hozzá, nálunk sajnos Vilmos nem eszi a gombát. Köretként  párolt rizst adjunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Radnai pecsenye
Harmathy Ildikó 313 recept

Ez megint nagyanyám repertoárjából való, isteni pecsenye!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...