r
Nosalty Logó

Rácsos almás pite BPÉvike konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
BPÉvike
Rácsos almás pite BPÉvike konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

394
Kalória
3.7g
Fehérje
58.7g
Szénhidrátok
15.8g
Zsír
116g
Víz
82.2g
Koleszterin
5.8g
Rost
14g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 394 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3141 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 179 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    116 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 394 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    126.4 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3982.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    3323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.8 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    927.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1063 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    456 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    755 micro
Összesen 3141 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A 40 dkg gluténmentes lisztkeveréket a 13 dkg laktózmentes vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a 3 evőkanál almacukrot, az 1 tojást, a 1,5 evőkanál laktózmentes tejfölt és az 1 kk sót.
  2. Jó alaposan összegyúrjuk - vigyázzunk a gluténmentes lisztkeverék ragacsosabb, ezért több időt vesz igénybe a kidolgozása, illetve előfordulhat, hogy lágy a tészta, és még plusz lisztet kell adni hozzá.
  3. A kapott tésztából cipót formázunk, egy zacskóba tesszük, majd egy órára a hűtőbe rakjuk pihenni. Addig elkészítjük a tölteléket.
  4. Kivesszük a cipót a hűtőből. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A piteformát kikenjük laktózmentes vajjal és megszórjuk rizsliszttel.
  5. A cipót rizsliszttel megszórt nyújtódeszkán kinyújtjuk úgy, hogy bőven befedje a piteformát.
  6. A kinyújtott tésztát belerakjuk a piteformába, óvatosan a helyére nyomkodjuk, majd a felesleges darabokat levágjuk és félretesszük.
  7. A pite alját sűrűn megszurkáljuk villával, majd ráhelyezzük az almás tölteléket.
  8. A levágott, maradék tésztát összegyúrjuk, és rizsliszttel megszórt deszkán vékonyra kinyújtjuk. Egyenletes csíkokat vágunk belőle, majd először hosszában tesszük rá a csíkokat, utána pedig szélességében. A csíkok között hagyjunk szabad helyet. Aki szeretné, a pite szélét díszítheti tésztafonattal vagy formákkal.
  9. A pite tetejét egy felvert tojással megkenjünk, majd szép pirosra sütjük.

A töltelékhez

  1. A megmosott, meghámozott 1 kg almát lereszeljük, majd rácsorgatjuk az 1 db citrom levét, és félretesszük.
  2. A citromos, lereszelt almát jól kinyomkodjuk, a levét félretesszük. (Ez kb. 4 dl volt nekem.)
  3. A megmaradt almalében elkeverjük a fél csomag tejszínízű pudingport, majd hozzáadjuk a 3 evőkanál almacukrot, és feltesszük főni. (Folyamatosan kevergetjük!)
  4. Amikor már gőzölög, hozzáadjuk a lereszelt almát és a 2 tk. fahéjat. Alaposan összedolgozzuk, majd folyamatos kevergetés mellett 3 percig főzzük. Ha kész, félretesszük kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon szeretjük az almás süteményeket. Soha nem próbáltam még ilyen formában almás pitét sütni. Ez a recept egy egészséges változat, nagyon finom. Gyorsan elfogyott :) Biztos, hogy még fogok ilyet sütni, és kipróbálom más gyümölcsökkel! 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!