r
Nosalty Logó

Rácsos almás pite BPÉvike konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
BPÉvike
Rácsos almás pite BPÉvike konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 394 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3141 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 179 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    116 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 394 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    126.4 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3982.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    3323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.8 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    927.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1063 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    456 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    755 micro
Összesen 3141 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A 40 dkg gluténmentes lisztkeveréket a 13 dkg laktózmentes vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a 3 evőkanál almacukrot, az 1 tojást, a 1,5 evőkanál laktózmentes tejfölt és az 1 kk sót.
  2. Jó alaposan összegyúrjuk - vigyázzunk a gluténmentes lisztkeverék ragacsosabb, ezért több időt vesz igénybe a kidolgozása, illetve előfordulhat, hogy lágy a tészta, és még plusz lisztet kell adni hozzá.
  3. A kapott tésztából cipót formázunk, egy zacskóba tesszük, majd egy órára a hűtőbe rakjuk pihenni. Addig elkészítjük a tölteléket.
  4. Kivesszük a cipót a hűtőből. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A piteformát kikenjük laktózmentes vajjal és megszórjuk rizsliszttel.
  5. A cipót rizsliszttel megszórt nyújtódeszkán kinyújtjuk úgy, hogy bőven befedje a piteformát.
  6. A kinyújtott tésztát belerakjuk a piteformába, óvatosan a helyére nyomkodjuk, majd a felesleges darabokat levágjuk és félretesszük.
  7. A pite alját sűrűn megszurkáljuk villával, majd ráhelyezzük az almás tölteléket.
  8. A levágott, maradék tésztát összegyúrjuk, és rizsliszttel megszórt deszkán vékonyra kinyújtjuk. Egyenletes csíkokat vágunk belőle, majd először hosszában tesszük rá a csíkokat, utána pedig szélességében. A csíkok között hagyjunk szabad helyet. Aki szeretné, a pite szélét díszítheti tésztafonattal vagy formákkal.
  9. A pite tetejét egy felvert tojással megkenjünk, majd szép pirosra sütjük.

A töltelékhez

  1. A megmosott, meghámozott 1 kg almát lereszeljük, majd rácsorgatjuk az 1 db citrom levét, és félretesszük.
  2. A citromos, lereszelt almát jól kinyomkodjuk, a levét félretesszük. (Ez kb. 4 dl volt nekem.)
  3. A megmaradt almalében elkeverjük a fél csomag tejszínízű pudingport, majd hozzáadjuk a 3 evőkanál almacukrot, és feltesszük főni. (Folyamatosan kevergetjük!)
  4. Amikor már gőzölög, hozzáadjuk a lereszelt almát és a 2 tk. fahéjat. Alaposan összedolgozzuk, majd folyamatos kevergetés mellett 3 percig főzzük. Ha kész, félretesszük kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2234
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
BPÉvike 7 recept

Nagyon szeretjük az almás süteményeket. Soha nem próbáltam még ilyen formában almás pitét sütni. Ez a recept egy egészséges változat, nagyon finom. Gyorsan elfogyott :) Biztos, hogy még fogok ilyet sütni, és kipróbálom más gyümölcsökkel! 

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...