Rácsos almás pite BPÉvike konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
BPÉvike
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
172 kcal
-
16g vaj117 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
1g só0 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
4g tejföl7 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
3g rizsliszt9 kcal
A töltelékhez
-
125g alma59 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
11 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
Összesen
394
kcal
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
1376 kcal
-
130g vaj932 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
4g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
30g tejföl59 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g rizsliszt73 kcal
A töltelékhez
-
1000g alma468 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
86 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
Összesen
3141
kcal
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
78 kcal
-
7.4g vaj53 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
-
1.7g tejföl3 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
-
1.1g rizsliszt4 kcal
A töltelékhez
-
56.9g alma27 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.3g tejszínízű pudingpor5 kcal
-
2.3g citromlé1 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
Összesen
179
kcal
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 497.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 415 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 116 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
394
kcal
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 29.7 g
Zsír
-
Összesen 126.4 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 657 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3982.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 370 mg
-
Nátrium 3323 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 469.8 g
-
Cukor 112 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 927.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1108 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 348 mg
-
Retinol - A vitamin: 1063 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 456 micro
-
β-crypt 110 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 755 micro
Összesen
3141
kcal
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 52.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
179
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
40 dkg gluténmentes lisztkeverék (ha lágy a tészt,a akkor további liszt hozzáadásával keményíthetünk rajta)
-
13 dkg vaj
-
1 kávéskanál só
-
1 db tojás
A töltelékhez
-
1 kg alma
-
2 teáskanál fahéj
-
0.5 tasak tejszínízű pudingpor
-
1 citromból nyert citromlé
Elkészítés
A tésztához
- A 40 dkg gluténmentes lisztkeveréket a 13 dkg laktózmentes vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a 3 evőkanál almacukrot, az 1 tojást, a 1,5 evőkanál laktózmentes tejfölt és az 1 kk sót.
- Jó alaposan összegyúrjuk - vigyázzunk a gluténmentes lisztkeverék ragacsosabb, ezért több időt vesz igénybe a kidolgozása, illetve előfordulhat, hogy lágy a tészta, és még plusz lisztet kell adni hozzá.
- A kapott tésztából cipót formázunk, egy zacskóba tesszük, majd egy órára a hűtőbe rakjuk pihenni. Addig elkészítjük a tölteléket.
- Kivesszük a cipót a hűtőből. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A piteformát kikenjük laktózmentes vajjal és megszórjuk rizsliszttel.
- A cipót rizsliszttel megszórt nyújtódeszkán kinyújtjuk úgy, hogy bőven befedje a piteformát.
- A kinyújtott tésztát belerakjuk a piteformába, óvatosan a helyére nyomkodjuk, majd a felesleges darabokat levágjuk és félretesszük.
- A pite alját sűrűn megszurkáljuk villával, majd ráhelyezzük az almás tölteléket.
- A levágott, maradék tésztát összegyúrjuk, és rizsliszttel megszórt deszkán vékonyra kinyújtjuk. Egyenletes csíkokat vágunk belőle, majd először hosszában tesszük rá a csíkokat, utána pedig szélességében. A csíkok között hagyjunk szabad helyet. Aki szeretné, a pite szélét díszítheti tésztafonattal vagy formákkal.
- A pite tetejét egy felvert tojással megkenjünk, majd szép pirosra sütjük.
A töltelékhez
- A megmosott, meghámozott 1 kg almát lereszeljük, majd rácsorgatjuk az 1 db citrom levét, és félretesszük.
- A citromos, lereszelt almát jól kinyomkodjuk, a levét félretesszük. (Ez kb. 4 dl volt nekem.)
- A megmaradt almalében elkeverjük a fél csomag tejszínízű pudingport, majd hozzáadjuk a 3 evőkanál almacukrot, és feltesszük főni. (Folyamatosan kevergetjük!)
- Amikor már gőzölög, hozzáadjuk a lereszelt almát és a 2 tk. fahéjat. Alaposan összedolgozzuk, majd folyamatos kevergetés mellett 3 percig főzzük. Ha kész, félretesszük kihűlni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2232
- Feltöltés dátuma: 2017. május 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
BPÉvike
7 recept
Nagyon szeretjük az almás süteményeket. Soha nem próbáltam még ilyen formában almás pitét sütni. Ez a recept egy egészséges változat, nagyon finom. Gyorsan elfogyott :) Biztos, hogy még fogok ilyet sütni, és kipróbálom más gyümölcsökkel!