r
Nosalty Logó

Quinoás rakott brokkoli

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Henna
Quinoás rakott brokkoli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Quinoa megfőzése

Brokkoli megfőzése

Hozzávalók az öntethez

Hozzávalók a tetejére

Összesen 483 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Quinoa megfőzése

Brokkoli megfőzése

Hozzávalók az öntethez

Hozzávalók a tetejére

Összesen 1927 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Quinoa megfőzése

Brokkoli megfőzése

Hozzávalók az öntethez

Hozzávalók a tetejére

Összesen 113 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2556.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    1849 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    171 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    555 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2412 micro
Összesen 483 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70 g

Zsír

  • Összesen
    87.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10227.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    564 mg
  • Foszfor
    1678 mg
  • Nátrium
    7394 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    683.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    544 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    621 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    826 micro
  • Kolin:
    688 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    2218 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9647 micro
Összesen 1927 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    569 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Quinoa megfőzése

Brokkoli megfőzése

Hozzávalók az öntethez

Hozzávalók a tetejére

Elkészítés

Quinoa megfőzése

  1. Főzzük meg a quinoát. Akkor jó, amikor szétnyílnak a szemek.
  2. Öntsük bele egy téglalap alakú, kisebb tepsibe (20*30cm).

Brokkoli megfőzése

  1. Főzzük meg a brokkolit. Ne főzzük túl, max. 3 percig szoktam főzni.
  2. Öntsük rá a quinoára.

Hozzávalók az öntethez

  1. Verjük fel a tojásokat.
  2. Adjuk hozzá a vegán tejfölt. Sózzuk és borsozzuk.
  3. Öntsük rá a brokkolira.

Hozzávalók a tetejére

  1. Reszeljük a tetejére a sajtot.
  2. Szórjuk meg az amaranttal és a zabpehellyel.
  3. Előmelegített sütőben süssük készre.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 5265
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha a lányomnak készítem, akkor csirkemellet is pirítok hozzá, és azzal együtt rétegezem. A puffasztott amarant isteni diós ízt ad az ételnek, ha lehet, ne hagyjátok el.

Hozzávalók

Quinoa megfőzése

Brokkoli megfőzése

Hozzávalók az öntethez

Hozzávalók a tetejére

Címlapról ajánljuk

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...