r
Nosalty Logó

Pulyka saslik grillzöldséggel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Manuel Calavera
Pulyka saslik grillzöldséggel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 573 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2290 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    696.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    632 micro
  • β-karotin
    3989 micro
  • β-crypt
    321 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1248 micro
Összesen 573 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.8 g

Zsír

  • Összesen
    173 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2787.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1513 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1259.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1838 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    480 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    469 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    487 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    2528 micro
  • β-karotin
    15958 micro
  • β-crypt
    1286 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4992 micro
Összesen 2290 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    138 micro
  • β-karotin
    872 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fapálcikákat felhasználás előtt fél órával vízbe áztatjuk.
  2. A pulykamellet kb. 3x3 cm-es kockákra vágjuk.
  3. A póréhagymát,a sárgarépát és a szalonnát bőre nélkül kb. fél cm vastagságúravágjuk.
  4. A cukkinit negyedelve vágjuk, fél cm vastagságúra.
  5. A paprikát 3x3-as sarabokra vágjuk.
  6. A csiperkegomba egy részét rusztikusan felvágjuk, a nagyobb darabokat pedig negyedeljük csak.
  7. A pálcikákra a következőképpen kell felfűzni az összetevőket: a két végére gomba megy, majd a húst, a szalonnát és póréhagymát váltogatjuk. Fejenként 2 saslik készül.
  8. A saslikokat sózzuk, borsozzuk, és kiolajozott tepsiben kevés vízzel lefedvesütőben sütjük.
  9. Ha már megpuhult a pulykahús, leveszük a fóliát a tepsiről, és pirosra sütjük, néha forgatva.
  10. A sárgarépát vajon előpuhítjuk, majd ha már elérte a megfelelő puhaságotés színt, akkor adjuk hozzá a maradék pórét, a cukkinit, a finomra vágott snidlenget, a gombátés a paprikát.
  11. Sózzuk, borsozzuk, és ha kevés a zsiradék, hozzáadunk egy kis olívaolajat.
  12. Roppanós puhára pároljuk-pirítjuk, majd kitálaljuk a saslikkal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8665
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Manuel Calavera 20 recept

Vendégségek kedvelt étele ez, könnyen, gyorsan elkészíthető. A fris zöldségek miatt kellemes tavaszias jellege van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...