r
Nosalty Logó

Puha sós perec teljes kiőrlésű liszttel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ági78
Puha sós perec teljes kiőrlésű liszttel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tetejéhez

463
Kalória
14.1g
Fehérje
85.6g
Szénhidrátok
6.9g
Zsír
29.1g
Víz
36g
Koleszterin
7.4g
Rost
5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 463 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 2310 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 236 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1765.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    1327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 463 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8826 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    495 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1183 mg
  • Nátrium
    6635 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    145.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    743 micro
Összesen 2310 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    900.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 236 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk.
  2. A tésztához valókat egy tálba mérjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd az egészet rugalmas tésztává dagasztjuk. Letakarva langyos helyen egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
  3. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
  4. Keverjük ki a 2 ek lisztet a sóval és annyi vizzel, hogy sűrű, palacsintatészta állagú masszát kapjunk.
  5. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk. Kissé átgyúrjuk, majd egy kb. 40 cm hosszú hengerré formázzuk.
  6. A hengert 20 egyenlő részre vágjuk. Minden darabot kb. 1 cm vastag hengerré sodrunk, majd ezekből pereceket formázunk.
  7. A pereceket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és megkenjük a felvert tojással.
  8. Előmelegített sütőben 12-14 perc alatt aranybarnára sütjük. A pereceket megcsorgatjuk a sós "mázzal", majd 5-6 percre visszatoljuk őket a még forró, de kikapcsolt sütőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40x2

Ünnepek előtt mindig előkerülnek a régi receptújságok, szakácskönyvek. Kézzel írt és fénymásolt receptek. Ilyenkor szinte minden este ezeket lapozgatom.:) Az egyik ilyen réges-régi újságból származik ez a sós perec is. Sokáig nem tudtam, hogy miből van az a sós "bigyó" a perecek vagy sörkiflik tetején...:)  Míg el nem olvastam anno ezt a receptet. Klassz! Hát ez nem is olyan bonyolult dolog!:) Régebben többször megsütöttem -úgy, ahogy az eredeti recept írja- csak sima lisztből. Ez most kétféle lisztből van, de ez persze opcionális. Lehet több, kisebb pereceket is készíteni, de akkor a sütési idő rövidül. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!