r
Nosalty Logó

Pudingkrémes vizes piskótás torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csóti Heni
Pudingkrémes vizes piskótás torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

1128
Kalória
16.9g
Fehérje
146.7g
Szénhidrátok
51.9g
Zsír
81.7g
Víz
187.6g
Koleszterin
2.2g
Rost
85.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4506 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 231 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1379.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.7 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    81.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    511 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    485 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 1128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.7 g

Zsír

  • Összesen
    207.5 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5518.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1859 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    1829 mg
  • Nátrium
    1596 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    586.8 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    326.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2044 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    622 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1940 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1245 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1020 micro
Összesen 4506 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk a citrom levét, lassacskán a forró vizet, közben kevergetjük, végül a sütőporos szitált lisztet.
  3. Ebbe elkeverjük a citromhéjat, jól kidolgozzuk.
  4. Kikenjük a tortaformám, szilikonos sütőpapírral kibéleljük az alját és körbe az oldalát. Beleöntjük a masszát, majd az előmelegített sütőben sütjük kb. 30-35 percig készre. Tűpróba. Ne nyissuk ki a sütőt kb. 20 percig, mert összeesik a piskóta. Kicsit hagyjuk kihűlni, és kiszedjük a formából, leszedjük a sütőpapírt róla, és visszahelyezzük a formába, letakarjuk.
  5. Másnap készítjük el hozzá a krémet. Három részre vágjuk a piskótát, 3 lap lesz belőle.
  6. Megfőzzük a pudingot, jó sűrűre. A szokásos módon pudingport elkeverjük a cukorral, kevés tejjel csomómentesre keverjük, összeöntjük a többi tejjel, és sűrűre főzzük (én mikróban szoktam).
  7. Kicsit hűtjük, és hozzákeverjük a margarint.
  8. Megtöltjük ezzel a krémmel a lapokat, a torta külsejét is bevonjuk a krémmel. Nagyon finom, nem tömény a tésztája. Kész tortát feldíszítjük, és hűtőbe tesszük. Majd szeletelhető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

Én nem vagyok tortaszakértő, életemben másodszor sütöttem tortát, de ez nagyon gyorsan elfogyott, a családnak nagyon bejött. A születésnapomra sütöttem, mert a nagylányom mindig számolja, hogy kinek a szülinapja jön legközelebb. Eddig vagy cukrászdában rendeltünk tortát, vagy anyósom sütötte. Most már én is gyakorlom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!