Puding sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
592
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
2371
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
10.5g vaj76 kcal
-
44g tej25 kcal
-
20.1g tojás25 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
13.7g cukor53 kcal
-
0.7g víz0 kcal
-
10.5g finomliszt38 kcal
-
0.4g vanília kivonat0 kcal
Összesen
217
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 30.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 482.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.6 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 274 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 270 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 249 micro
Összesen
592
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.6 g
Zsír
-
Összesen 122.4 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 967 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1929.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 702 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 535 mg
-
Nátrium 532 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 258.4 g
-
Cukor 170 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 187.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1096 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 602 mg
-
Retinol - A vitamin: 1081 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 182 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 995 micro
Összesen
2371
kcal
- 8% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 17.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
217
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
115 g vaj
-
480 ml tej
-
4 db tojás
-
4 csepp ecet
-
150 g cukor
-
1 ek víz
-
115 g finomliszt
-
1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés
- A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Egy 20x24x6 cm tepsit sütőpapírral kibélelünk.
- A vajat felolvasztjuk. A tejet felforrósítjuk. Mindkettőt egy kicsit hagyjuk hűlni.
- A tojásfehérjét az ecettel kemény habbá verjük.
- A tojássárgáját a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a vajat és a vizet, krémesre keverjük. A krémhez keverjük a lisztet, majd a vanília kivonatot és a tejet. A végén három lépésben hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
- A masszát ez előkészített formába öntjük, betoljuk az előmelegített sütőbe, és kb. 45-60 perc alatt megsütjük. Hagyjuk hűlni.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x24x6
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 235
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 48155
- Feltöltés dátuma: 2016. február 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Glaser
1980 recept
Egyszerű, és gyorsan elkészíthető. Egy tésztából egy három rétegű sütemény. Alul vékony tésztaréteg, középen finom vaníliakrém, rá pedig egy finom, habkönnyű, piskótaszerű réteg.