Puding házilag készítve
- 16% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
200g tej112 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
- 16% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
200g tej112 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
- 16% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
80g tej45 kcal
-
8g finomliszt29 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
8g tojássárgája26 kcal
- 16% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 491.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 257 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 222 micro
- 16% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 491.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 257 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 222 micro
- 16% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 5.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Hozzávalók
-
2 dl tej
-
1 púpozott ek finomliszt
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
- A hideg tej egy részét kikeverjük fejenként 1 ek liszttel, hasonlóan a bolti pudingporokhoz.
- Miután simára keverjük, hozzáadjuk a maradék tejet.
- Ízesítjük cukorral (ízlés szerint: ki többet-ki kevesebbet).
- Ha vaníliást szeretnénk, akkor abba tegyünk vanília aromát, vagy vaníliarudat, de semmiképp ne vaníliás cukrot. Csokis íznél kakaóport, minden más íznél aromát (mandula, eper, citrom), és ételfestéket.
- Miután kikeverjük, feltesszük főni, majd folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
- Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről, kicsit pihenni hagyjuk, majd még langyosan/félig melegen belekeverünk 1 tojássárgáját.
- Ha a vaníliásat inkább sodónak készítenénk el, úgy 500 ml tejhez tegyünk 1 ek lisztet, és a leírtak módján főzzük meg.
- Tegyük tálkákba, és hagyjuk kihűlni.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 105
- Tegnapi nézettség: 28
- 7 napos nézettség: 263
- Össznézettség: 129244
- Feltöltés dátuma: 2013. május 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Egy alkalommal, mikor gofrit sütöttem a gyerekeknek, szomorúan tapasztaltam, hogy kifogytam a kész pudingporokból. Viszont mivel gyerekeim ezzel imádják a legjobban, valahogy mégiscsak főzni kellett hozzá, hétvége lévén sajnos a boltok már nem voltak nyitva. Hozzátok hasonlóan én is az internet előtt ülve kerestem a megoldást, nem sok sikerrel, mert minden recept így kezdődött: Az étkezési keményítőhöz keverj... Bevallom, én nem tartok otthon keményítőt, és szerintem hozzám hasonlóan egy átlagos otthon többi szakácsnője sem. Viszont minden háztartásban van liszt. Ami ugye keményítő, hiszen nagyszüleink a ruháikat is ezzel keményítették. Emlékeztem arra is, hogy nagyika és dédike is -vidéki háziasszony lévén- saját alapanyagokból dolgozott, és én mégis finomabbnál finomabb édességeket ettem. Pudingot is :-)