r
Nosalty Logó

Profi Torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Profi Torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A fánkokhoz

A töltelékhez

A torta külsejéhez, díszítéshez

Összesen 967 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A fánkokhoz

A töltelékhez

A torta külsejéhez, díszítéshez

Összesen 5798 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A fánkokhoz

A töltelékhez

A torta külsejéhez, díszítéshez

Összesen 230 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 967 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.7 g

Zsír

  • Összesen
    400.4 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    738 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3930.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1387 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    951 mg
  • Nátrium
    1151 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.7 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2038 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1405 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1029 micro
Összesen 5798 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

A fánkokhoz

A töltelékhez

A torta külsejéhez, díszítéshez

Elkészítés

A fánkokhoz

  1. Először a képviselő fánkokat kell elkészíteni a tortához. A margarint és a vizet felforraljuk, majd mikor már forr, hozzáadjuk a réteslisztet, és folyamatos kevergetés mellett a liszttel még kb. 1-2 percig pirítjuk a masszát, amíg össze nem áll rántás jellegűre.
  2. Kicsit hagyjuk hűlni a masszát, majd egyenként belekeverjük a tojásokat, míg az teljesen bele nem simul a lisztes tésztaalapba.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a tésztagombócokat, körülbelül diónyi nagyságúakat, de lehetnek változó nagyságúak is, az kedvez a torta összeállításának.
  4. Előmelegített sütőben sütjük a fánkokat, fontos, hogy nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, míg sülnek, különben a tészta összeesik. Kb. 15-20 percig kell sülniük, amíg szép barnás lesz a tetejük.
  5. Ezután a fánkokat félrerakjuk, és elkészítjük a krémet.
  6. A két csomag csokipudingot felfőzzük a tejjel és a cukorral. Mikor már elég forró a puding, beletördeljük az étcsokoládét, és tetszés szerint ízesítjük rum eszenciával (ez akár ki is hagyható).
  7. A kész pudingot hűlni hagyjuk, de még mielőtt teljesen kihűlne, belekeverünk egy fél kocka margarint, hogy lágyabb legyen.
  8. Összeállítjuk a tortát. A képviselőfánkokat kettévágjuk, és megtöltjük őket a csokipudingos krémmel. Piramis formába építjük fel a tortát, a fánkokat a csokis krémmel ragasztjuk össze.
  9. Mikor ez megvan felverjük a tejszínhabot, majd teljesen bevonjuk vele a tortát.
  10. Tetszés szerint díszítjük csokiöntettel, kandírozott gyümölcsökkel, csokireszelékkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 231
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 25732
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Először 14 éves koromban ettem Profi tortát, egyik barátnőm anyukája rendelte a szülinapi bulijára. Már akkor mindenkinek elnyerte a tetszését, és innentől fogva hagyománnyá vált, hogy mindig csokis Profi tortát rendeltünk a bulikra. Mivel már akkor is sokat sütögettem (azóta meg főleg sokat), elhatároztam, hogy kipróbálom, meg tudom-e otthon csinálni ezt, elvégre képviselőfánkot már csináltam, a többi csak sikerülni fog. Szerencsére sikerült is, és azóta ez a sláger-torta a családban. Mindenkinek ezt kell készítenem, ha megyünk valahova vendégségbe. Kicsit bonyolult és hosszadalmas megcsinálni, de megéri!

Hozzávalók

A fánkokhoz

A töltelékhez

A torta külsejéhez, díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...