r
Nosalty Logó

Portói boros muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Portói boros muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 841 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3365 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 367 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.9 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 841 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    189.2 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    771 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2648.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    1206 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347.7 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    921 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    814 micro
Összesen 3365 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 367 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához az 1 dl bort kb. fél decire beforraljuk, és kihűtjük.
  2. A mogyorót egy tepsiben illatosra pirítjuk, majd finomra őröljük (én már eleve őrölt mogyorót használtam).
  3. A csokit a felforralt portóival gőz felett megolvasztjuk, majd megvárjuk, míg kihűl.
  4. Eközben a tésztához a puha vajat a cukorral gép segítségével felverjük, majd a tojások sárgáját egyesével hozzáadjuk, beledolgozzuk.
  5. A megolvasztott boros csokit beleöntjük, és géppel összekeverjük.
  6. A tojások felvert habját óvatosan hozzáforgatjuk, majd a sütőporos-lisztes-mogyorós keveréket is belekeverjük.
  7. A masszát a formákban szétosszuk, és megsütjük.
  8. Ha már kész, a még langyos muffinokat megszúrkáljuk, és 1-1 ek portóival meglocsoljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2016
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 18.

Ajánló

Én csak a hagyományos formájú muffinokat locsoltam meg, a négyszögleteseket nem. Mindegyik nagyon finom, ízlés kérdése, ki-mennyire szereti kiérezni a portói ízét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennél jobb receptre nem is bukkanhattam volna: egyszerű, gyors, portugálos, csokis és egy picit alkoholos is. Portói pedig mindig van itthon. A recept Stahl Judittól való, csak neszkávé nélkül, mert én a kávét nem szeretem. És egyáltalán nem hiányzott belőle! Isteni lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...