r
Nosalty Logó

Póréhagymás lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Póréhagymás lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1356 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2709 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    89.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2915.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    891 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    965 mg
  • Nátrium
    819 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    957 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1683 micro
Összesen 1356 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    132.9 g

Zsír

  • Összesen
    179.5 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5830.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1781 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    1930 mg
  • Nátrium
    1639 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    720.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    747 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    449 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    587 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1914 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3367 micro
Összesen 2709 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A póréhagymát felkarikázzuk, enyhén megsózzuk, és kevés olajon félig megfonnyasztjuk.
  2. Rátesszük a felkockázott pulykamellet, és megvárjuk, amíg majdnem teljesen elfehéredik.
  3. Ráöntjük a tejszínt, majd ízesítjük vegetával és borssal.
  4. Mivel ez egy kisebb adag, egy kicsi tepsibe rétegezzük. Először egy kevés ragut szedünk a tepsi aljába, azért, hogy ne kapjon oda, majd rá a tészta. Majd megint egy kis ragu, és így tovább.
  5. Végül a tetejét megszórjuk parmezánnal. Alufóliával lefedjük, és addig sütjük, amíg a tejszín be nem sűrűsödik, és a tészta meg nem puhul teljesen. Ha kész, hagyjuk 5-10 percet hűlni. Utána azonnal tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 648
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 05.

Ajánló

Ez a mennyiség egy kicsi tepsinyi (kisebb őzgerinc szerű tepsiben szoktam csinálni), 2 főre elég.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne volt a kívánság vacsorára, de semmi nem volt itthon hozzá a tésztán kívül. Ezért újragondoltam az eredeti receptet, és ez lett a végeredménye.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...