r
Nosalty Logó

Póréhagymás krémköret

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Norbi06
Póréhagymás krémköret
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1202 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 201 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1540.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    508 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    603 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1003 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1930 micro
Összesen 1202 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lábosban megolvasztjuk a vajat, és rádobhatjuk a tetszés szerint szeletelt, jól megtisztított pórét. Közepes lángon alaposan megfonnyasztjuk a hagymát.
  2. Közben elkészítjük a morzsát: A tojásfehérjét elkeverjük a morzsával és a liszttel, mint mikor a vajat morzsoljuk a liszttel sütemények készítésénél. Megfűszerezzük, és felhasználásig hagyjuk száradni a morzsalékot.
  3. Ha a póré rendesen megszottyadt, esetleg pirult is kicsit, hozzászórjuk a fűszereket és a lisztet, mellyel tovább pirítjuk 1 percig.
  4. Ekkor ráöntjük a tejszínt, és sűrűre főzzük. Tűzről levéve belekeverjük a tojássárgáját, ami azonban el is hagyható.
  5. Kis soufflé formákba szedjük a pórékrémet (ez azért jó, mert egy emberre egy kis tálkával számolhatunk, és jól is mutat :) Megszórjuk alaposan morzsával, és grill alatt ropogósra pirítjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1174
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 15.

Ajánló

Az alapba ízlés szerint főzhetünk kevés kapribogyót, sonkát...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

Talán elmenne előételnek is, de én inkább köretként készítettem. Egy finom sült húshoz adhatunk ilyet, és akkor a sült krumplival nem kell bajlódnunk, mert ez akár önmagában is megállja a helyét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...