r
Nosalty Logó

Póréhagyma-krémleves Kamillától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Póréhagyma-krémleves Kamillától
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz ízlés szerint

171
Kalória
6.7g
Fehérje
17.6g
Szénhidrátok
8.5g
Zsír
71.1g
Víz
22.1g
Koleszterin
1.7g
Rost
4.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz ízlés szerint

Összesen 171 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz ízlés szerint

Összesen 2046 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz ízlés szerint

Összesen 128 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    609 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 171 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    101.8 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6821.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1950 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1566 mg
  • Nátrium
    2821 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    853.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1624 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    592 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    722 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7313 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10154 micro
Összesen 2046 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    634 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A póréhagymákat hosszában félbevágjuk, és alaposan kimossuk a homokot a rétegek közül.
  2. Ujjnyi vastag karikákra/félkarikákra felszeleteljük.
  3. A fokhagyma gerezdeket tisztítás után feldaraboljuk, a petrezselymet megmossuk, és levágjuk a szárát egyben.
  4. A petrezselyemszárakat kisebb darabokra vágjuk.
  5. Az összevágott póréhagymát a fokhagymával és a petrezselyem szárakkal, fűszerekkel együtt feltesszük főni annyi vízzel, hogy ellepje.
  6. Amíg fő a levesünk, a petrezselymet egészen apró darabokra vágjuk, de még nem tesszük bele.
  7. Amikor a póréhagyma már puhára főtt, botmixerrel összeturmixoljuk az egészet, majd beleöntjük a főzőtejszínt, és 3-5 percig alacsony lángon főzzük.
  8. Amikor levesszük a tűzről, beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, és megkeverjük.
  9. A kenyérszeleteket a sütő rácsára tesszük, és megpirítjuk.
  10. Amikor kezdenek barnulni, akkor rátesszük a lapkasajtokat, és ráolvasztjuk. Nem baj, ha kihűl, amikor eszik, úgyis tökéletes lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

A póréhagymának a legutolsó szárrészét is fel kell használni, különösen a zöldeket, csak a száraz részeket nem. Így ebből nekem egy 5,7 literes fazék telt meg, mert én egy hétre előre főztem. Ha azt veszem, hogy egy levesadag kb. 4 deci, akkor ebből nagyjából 14 ember lakik jól, tehát érdemes családi összejövetelre készíteni. Persze kevesebb létszámra, mert biztosan többször is fognak szedni.:-) A pórékat azért kell hosszában félbevágni, mert a homok nagyon alattomos, és megbújik a rétegek között, majd evés közben azonnal jelentkezik, ami nem egy felemelő érzés. Hála az égnek nálunk mindenki szereti a levest, különösen a krémleveseket. Gyakorlatilag már nincs olyan zöldségféle, amiből ne készült volna. Sima kenyérkockákkal vagy pirított magvakkal is lehet tálalni. Vegetáriánusoknak is ajánlom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán krumplileves

Senkinek nem kell lemondania a magyaros ízekről: még azoknak sem, akik vegán étrend szerint étkeznek. Ebben a burgonyalevesben egy szemernyi állati eredetű alapanyag sincs, mégis hozza azt a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors töltelék húsok mellé

Az egyik legegyszerűbb köretféle a töltelék, ami a magyar és az amerikai konyhában egyaránt nagy népszerűségnek örvend. Mint arra az elnevezés is utal, hagyományosan a húsok belsejébe ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!