r
Nosalty Logó

Póréhagyma-krémleves Kamillától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Póréhagyma-krémleves Kamillától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz ízlés szerint

Összesen 171 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz ízlés szerint

Összesen 2046 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz ízlés szerint

Összesen 128 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    609 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 171 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    101.8 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6821.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1950 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1566 mg
  • Nátrium
    2821 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    853.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1624 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    592 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    722 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7313 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10154 micro
Összesen 2046 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    634 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz ízlés szerint

Elkészítés

A leveshez

  1. A póréhagymákat hosszában félbevágjuk, és alaposan kimossuk a homokot a rétegek közül.
  2. Ujjnyi vastag karikákra/félkarikákra felszeleteljük.
  3. A fokhagyma gerezdeket tisztítás után feldaraboljuk, a petrezselymet megmossuk, és levágjuk a szárát egyben.
  4. A petrezselyemszárakat kisebb darabokra vágjuk.
  5. Az összevágott póréhagymát a fokhagymával és a petrezselyem szárakkal, fűszerekkel együtt feltesszük főni annyi vízzel, hogy ellepje.
  6. Amíg fő a levesünk, a petrezselymet egészen apró darabokra vágjuk, de még nem tesszük bele.
  7. Amikor a póréhagyma már puhára főtt, botmixerrel összeturmixoljuk az egészet, majd beleöntjük a főzőtejszínt, és 3-5 percig alacsony lángon főzzük.
  8. Amikor levesszük a tűzről, beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, és megkeverjük.
  9. A kenyérszeleteket a sütő rácsára tesszük, és megpirítjuk.
  10. Amikor kezdenek barnulni, akkor rátesszük a lapkasajtokat, és ráolvasztjuk. Nem baj, ha kihűl, amikor eszik, úgyis tökéletes lesz.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6564
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A póréhagymának a legutolsó szárrészét is fel kell használni, különösen a zöldeket, csak a száraz részeket nem. Így ebből nekem egy 5,7 literes fazék telt meg, mert én egy hétre előre főztem. Ha azt veszem, hogy egy levesadag kb. 4 deci, akkor ebből nagyjából 14 ember lakik jól, tehát érdemes családi összejövetelre készíteni. Persze kevesebb létszámra, mert biztosan többször is fognak szedni.:-) A pórékat azért kell hosszában félbevágni, mert a homok nagyon alattomos, és megbújik a rétegek között, majd evés közben azonnal jelentkezik, ami nem egy felemelő érzés. Hála az égnek nálunk mindenki szereti a levest, különösen a krémleveseket. Gyakorlatilag már nincs olyan zöldségféle, amiből ne készült volna. Sima kenyérkockákkal vagy pirított magvakkal is lehet tálalni. Vegetáriánusoknak is ajánlom.

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...