Póréhagyma-krémleves Kamillától
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
A leveshez
-
50g póréhagyma13 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
42g főzőtejszín55 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g curry por0 kcal
A tálaláshoz ízlés szerint
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
A leveshez
-
600g póréhagyma161 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
90g petrezselyem32 kcal
-
500g főzőtejszín655 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g curry por0 kcal
A tálaláshoz ízlés szerint
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
A leveshez
-
37.5g póréhagyma10 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
5.6g petrezselyem2 kcal
-
31.2g főzőtejszín41 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g curry por0 kcal
A tálaláshoz ízlés szerint
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 568.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 235 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 71.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 135 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 609 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 846 micro
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 80.3 g
Zsír
-
Összesen 101.8 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 266 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6821.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 1950 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 325 mg
-
Foszfor 1566 mg
-
Nátrium 2821 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 211.3 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 853.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1331 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 159 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 1624 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 592 micro
-
Kolin: 204 mg
-
Retinol - A vitamin: 722 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7313 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10154 micro
- 7% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 426.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 101 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 457 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 634 micro
Hozzávalók
A leveshez
-
3 db póréhagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 csokor petrezselyem
-
500 ml főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
curry por ízlés szerint
A tálaláshoz ízlés szerint
-
6 db lapkasajt
Elkészítés
A leveshez
- A póréhagymákat hosszában félbevágjuk, és alaposan kimossuk a homokot a rétegek közül.
- Ujjnyi vastag karikákra/félkarikákra felszeleteljük.
- A fokhagyma gerezdeket tisztítás után feldaraboljuk, a petrezselymet megmossuk, és levágjuk a szárát egyben.
- A petrezselyemszárakat kisebb darabokra vágjuk.
- Az összevágott póréhagymát a fokhagymával és a petrezselyem szárakkal, fűszerekkel együtt feltesszük főni annyi vízzel, hogy ellepje.
- Amíg fő a levesünk, a petrezselymet egészen apró darabokra vágjuk, de még nem tesszük bele.
- Amikor a póréhagyma már puhára főtt, botmixerrel összeturmixoljuk az egészet, majd beleöntjük a főzőtejszínt, és 3-5 percig alacsony lángon főzzük.
- Amikor levesszük a tűzről, beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, és megkeverjük.
- A kenyérszeleteket a sütő rácsára tesszük, és megpirítjuk.
- Amikor kezdenek barnulni, akkor rátesszük a lapkasajtokat, és ráolvasztjuk. Nem baj, ha kihűl, amikor eszik, úgyis tökéletes lesz.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6564
- Feltöltés dátuma: 2013. június 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A póréhagymának a legutolsó szárrészét is fel kell használni, különösen a zöldeket, csak a száraz részeket nem. Így ebből nekem egy 5,7 literes fazék telt meg, mert én egy hétre előre főztem. Ha azt veszem, hogy egy levesadag kb. 4 deci, akkor ebből nagyjából 14 ember lakik jól, tehát érdemes családi összejövetelre készíteni. Persze kevesebb létszámra, mert biztosan többször is fognak szedni.:-) A pórékat azért kell hosszában félbevágni, mert a homok nagyon alattomos, és megbújik a rétegek között, majd evés közben azonnal jelentkezik, ami nem egy felemelő érzés. Hála az égnek nálunk mindenki szereti a levest, különösen a krémleveseket. Gyakorlatilag már nincs olyan zöldségféle, amiből ne készült volna. Sima kenyérkockákkal vagy pirított magvakkal is lehet tálalni. Vegetáriánusoknak is ajánlom.