r
Nosalty Logó

Polenta krémesen párolt zöldségekkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Vitai Kati
Polenta krémesen párolt zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1266 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    742 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    2518 micro
  • β-karotin
    6238 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1760 micro
Összesen 316 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    64 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1717.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    679 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1549.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2968 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    289 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    353 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    10073 micro
  • β-karotin
    24953 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    7041 micro
Összesen 1266 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    494 micro
  • β-karotin
    1223 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a répákat, vágjuk karikára, és a brokkolit szedjük rózsáira, és mossuk meg. Forraljuk fel a vizet egy nagy edénybe, majd vegyük kis lángra, és keverjük bele a kukoricadarát.
  2. Keverjük folyamatosan. (Habverőt is használhatsz az elején, azzal könnyebb csomómentesre eldolgozni a kukoricadarát. Kb. 5 perc után már fakanállal is könnyedén tudod keverni.) Addig főzzük amíg meg nem fő, szépen elválik majd az edény falától. A végén keverjük hozzá a sót, borsot és a 2 evőkanál vajat.
  3. Egy serpenyőben tegyük oda a ghít, majd adjuk hozzá a répákat, és tegyünk hozzá egy pici vizet, hogy elkezdjen a répa puhulni, folyamatosan mindig egy pici vizet tehetünk hozzá, ha úgy látjuk, hogy kezdene telesen elpárologni a víz.
  4. Néhány perc után tegyük hozzá a brokkolit is, és pároljuk együtt, amíg megpuhulnak. A végén adjuk hozzá a sót és a borsot.
  5. Szedjük ki tányérra a polentát és a párolt zöldséget. (Meglocsolhatod a polentát olívaolajjal is ha szereted - én mindent meglocsolok olívával! :) )
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1336
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vitai Kati 92 recept

A polenta, nem más mint kukoricadarából készült sűrű, krémesre főzött kása, ami nagyon tápláló. Elsősorban olasz területeken elterjedt, de Magyarországon, vidéken puliszka néven is ismerik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...