Polenta krémesen párolt zöldségekkel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vitai Kati
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
316
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
1266
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 429.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 170 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 387.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 742 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 88 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 2518 micro
-
β-karotin 6238 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1760 micro
Összesen
316
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 24 g
Zsír
-
Összesen 64 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1717.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 293 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 300 mg
-
Foszfor 679 mg
-
Nátrium 397 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 162.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1549.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2968 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 289 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 353 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 470 micro
-
α-karotin 10073 micro
-
β-karotin 24953 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 7041 micro
Összesen
1266
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 84.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 494 micro
-
β-karotin 1223 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 345 micro
Összesen
63
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Pucoljuk meg a répákat, vágjuk karikára, és a brokkolit szedjük rózsáira, és mossuk meg. Forraljuk fel a vizet egy nagy edénybe, majd vegyük kis lángra, és keverjük bele a kukoricadarát.
- Keverjük folyamatosan. (Habverőt is használhatsz az elején, azzal könnyebb csomómentesre eldolgozni a kukoricadarát. Kb. 5 perc után már fakanállal is könnyedén tudod keverni.) Addig főzzük amíg meg nem fő, szépen elválik majd az edény falától. A végén keverjük hozzá a sót, borsot és a 2 evőkanál vajat.
- Egy serpenyőben tegyük oda a ghít, majd adjuk hozzá a répákat, és tegyünk hozzá egy pici vizet, hogy elkezdjen a répa puhulni, folyamatosan mindig egy pici vizet tehetünk hozzá, ha úgy látjuk, hogy kezdene telesen elpárologni a víz.
- Néhány perc után tegyük hozzá a brokkolit is, és pároljuk együtt, amíg megpuhulnak. A végén adjuk hozzá a sót és a borsot.
- Szedjük ki tányérra a polentát és a párolt zöldséget. (Meglocsolhatod a polentát olívaolajjal is ha szereted - én mindent meglocsolok olívával! :) )
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1336
- Feltöltés dátuma: 2016. május 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Vitai Kati
92 recept
A polenta, nem más mint kukoricadarából készült sűrű, krémesre főzött kása, ami nagyon tápláló. Elsősorban olasz területeken elterjedt, de Magyarországon, vidéken puliszka néven is ismerik.