r
Nosalty Logó

Plazma torta narancslével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szitka
Plazma torta narancslével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 620 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 7443 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 620 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.8 g

Zsír

  • Összesen
    406.5 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    171 g
  • Koleszterin
    2161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7681.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1453 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    3146 mg
  • Nátrium
    2396 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    862.4 g
  • Cukor
    682 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    671.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2997 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    1835 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2849 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    1608 micro
  • β-crypt
    348 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3176 micro
Összesen 7443 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 6 tojást felverünk 6 evőkanál cukorral.
  2. Beletesszük a 6 evőkanál diót, 2 evőkanál lisztet és a sütőport.
  3. Kerek formában megsütjük.
  4. A margarint habosra keverjük 20 dkg porcukorral és 6 tojás sárgájával.
  5. Hozzáadjuk a diót, a darált kekszet és a narancslét. Hűtőben 30 percet állni hagyjuk.
  6. Végül rákenjük a piskótára.
  7. Habhoz:
  8. 6 tojás fehérjét felverünk 30 dkg porcukorral, majd hozzáadunk 6 evőkanál pörköltcukrot.
  9. Pár percig még keverjük, hogy kihűljön a hab, majd rákenjük a krémre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 13242
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családunk nagy kedvence. Nevét, a nálunk kapható plazma kekszről kapta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...