Pisztráng ahogy Málna készíti
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
Pisztráng
-
250g pisztráng222 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
5g margarin36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
43g citrom7 kcal
Spenót és krumpli
Összesen
962
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
Pisztráng
-
500g pisztráng444 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
85g citrom13 kcal
Spenót és krumpli
Összesen
1922
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.7 g
Zsír
-
Összesen 73.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1122.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 541 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 377.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 601 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 99 mg
-
D vitamin: 233 micro
-
K vitamin: 757 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5980 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11937 micro
Összesen
962
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.4 g
Zsír
-
Összesen 146.5 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2245.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 432 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 318 mg
-
Foszfor 1081 mg
-
Nátrium 345 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 755.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1202 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 198 mg
-
D vitamin: 465 micro
-
K vitamin: 1515 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 501 micro
-
Kolin: 287 mg
-
Retinol - A vitamin: 205 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11960 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23874 micro
Összesen
1922
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 792 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1581 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Pisztráng
- A halat előkészítjük, beirdaljuk, kívül-belül sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát és a petrezselymet összevágjuk apróra, összekeverjük kevés olívaolajjal, és egy részével megkenjük a hal belsejét. Kb 1 órára (vagy többre) hűtőbe rakjuk. Vágjuk össze a spenóthoz a fokhagymát, és öntsünk rá kevés olívaolajat, hogy amíg a hal is pihen, az olaj átvegye a fokhagyma ízét.
- Ha letelt az idő, tepsibe rakjuk a halat, locsolunk rá még egy kevés olajat és egy korty vizet a párolódás miatt. A külsejét megkenjük a maradék fokhagymás-petrezselymes olajjal, rákarikázunk pár szelet citromot, rakjunk a belsejébe egy-egy kis kocka vajat, fedjük le fóliával, és előmelegített sütőben először 30 percig, majd fólia nélkül még 10 percig süssük.
Spenót és krumpli
- Én a spenótot és a krumplit csak akkor kezdem el, ha a hal már félidőnél jár, így nem lesz hideg egyik sem. A burgonyát felkockázzuk és megfőzzük. A petrezselymet összevágjuk ízlés szerint, kevés vajon/olajon megdinszteljük, majd ráöntjük a megfőtt burgonyát. Összekeverjük, és kész.
- A spenótot alaposan, többször mossuk meg. A fokhagymát olajjal együtt kezdjük melegíteni, én tettem bele egy kevés vajat is, pár perc után tegyük rá a spenótot. Kb 3 perc alatt összeesik, sózzuk, borsozzuk, és már tálalható is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 7041
- Feltöltés dátuma: 2015. február 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Imádjuk a halat, így még nem készítettem el, de oltári lett:). Ajánlom mindenkinek isteni és könnyű. Jó étvágyat kívánok hozzá!:)