r
Nosalty Logó

Pisztráng ahogy Málna készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pisztráng ahogy Málna készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pisztráng

Spenót és krumpli

Összesen 962 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pisztráng

Spenót és krumpli

Összesen 1922 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pisztráng

Spenót és krumpli

Összesen 129 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    73.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1122.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    601 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    757 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5980 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11937 micro
Összesen 962 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.4 g

Zsír

  • Összesen
    146.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2245.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    1081 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    755.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1202 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    198 mg
  • D vitamin:
    465 micro
  • K vitamin:
    1515 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    501 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11960 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23874 micro
Összesen 1922 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    792 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1581 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Pisztráng

Spenót és krumpli

Elkészítés

Pisztráng

  1. A halat előkészítjük, beirdaljuk, kívül-belül sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát és a petrezselymet összevágjuk apróra, összekeverjük kevés olívaolajjal, és egy részével megkenjük a hal belsejét. Kb 1 órára (vagy többre) hűtőbe rakjuk. Vágjuk össze a spenóthoz a fokhagymát, és öntsünk rá kevés olívaolajat, hogy amíg a hal is pihen, az olaj átvegye a fokhagyma ízét.
  2. Ha letelt az idő, tepsibe rakjuk a halat, locsolunk rá még egy kevés olajat és egy korty vizet a párolódás miatt. A külsejét megkenjük a maradék fokhagymás-petrezselymes olajjal, rákarikázunk pár szelet citromot, rakjunk a belsejébe egy-egy kis kocka vajat, fedjük le fóliával, és előmelegített sütőben először 30 percig, majd fólia nélkül még 10 percig süssük.

Spenót és krumpli

  1. Én a spenótot és a krumplit csak akkor kezdem el, ha a hal már félidőnél jár, így nem lesz hideg egyik sem. A burgonyát felkockázzuk és megfőzzük. A petrezselymet összevágjuk ízlés szerint, kevés vajon/olajon megdinszteljük, majd ráöntjük a megfőtt burgonyát. Összekeverjük, és kész.
  2. A spenótot alaposan, többször mossuk meg. A fokhagymát olajjal együtt kezdjük melegíteni, én tettem bele egy kevés vajat is, pár perc után tegyük rá a spenótot. Kb 3 perc alatt összeesik, sózzuk, borsozzuk, és már tálalható is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7035
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádjuk a halat, így még nem készítettem el, de oltári lett:). Ajánlom mindenkinek isteni és könnyű. Jó étvágyat kívánok hozzá!:)

Hozzávalók

Pisztráng

Spenót és krumpli

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...