Pirítós rántotta
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
P.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
752
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
752
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
59.1g tojás74 kcal
-
17.9g kenyér49 kcal
-
17.9g füstölt szalonna117 kcal
-
2.9g napraforgó olaj25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.2g fokhagyma3 kcal
Összesen
268
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.1 g
Zsír
-
Összesen 58.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 585 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1124.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 403 mg
-
Nátrium 456 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 142.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 234 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 437 mg
-
Retinol - A vitamin: 234 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 753 micro
Összesen
752
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.1 g
Zsír
-
Összesen 58.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 585 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1124.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 403 mg
-
Nátrium 456 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 142.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 234 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 437 mg
-
Retinol - A vitamin: 234 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 753 micro
Összesen
752
kcal
- 11% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 403.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 270 micro
Összesen
268
kcal
Hozzávalók
-
3 db tojás
-
1 szelet kenyér
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A fokhagymát olajon / zsíron / vajon pár percig lassú tűzön megizzasztjuk. Kivesszük a serpenyőből.
- A kenyeret (itt diós rozskenyér)kockákra vágjukés a szalonnával együtt megprirítjuk a fokhagymalében erős tűzön, amíg minden oldala kemény ropogósra nem sül. Kiszedjük egy tányérra.
- Felverjük a tojást, sózzuk. Beleöntjük a serpenyőbe, kevergetjük, majd néhány másodperc után, amikor a tojás már nem annyira folyós, belekeverjük a kenyérkockákat. Ez a lépés fontos, ha túl korán adjuk hozzá a kenyeret, az megázik!
- Forgatunk rajta még néhányat, majd azonnal tálaljuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 378
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 26179
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 17.
Ajánló
pH besorolás: erősen savasít A tojás további hozzávalókkal felturbózható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
P.
171 recept
Az egyik nagy kedvenc volt még régen, amíg a nagymama élt. A "Mit ennél fiam?" kérdésre az ott töltött nyaralások alatt a kenyeres rántotta volt általában a válasz. Nem tudom, hogy mások ismerik-e, ha igen hogyan? Azért is tettem fel, mert szerettem volna megtudni, hogy valójában mi lehet a neve - már ha van neki... Addig marad pirítós rántotta, ahogyan mi ettük. Finoman ropogósan, a kertből csent friss paradicsommal harapva.