r
Nosalty Logó

Piramis szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Piramis szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskótához:

Töltelékhez:

Bevonáshoz:

Összesen 1712 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskótához:

Töltelékhez:

Bevonáshoz:

Összesen 6842 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskótához:

Töltelékhez:

Bevonáshoz:

Összesen 374 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    92.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1361 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    654 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.8 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    102 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    688 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    677 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 1712 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112 g

Zsír

  • Összesen
    369.4 g
  • Telített zsírsav
    214 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5443.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    648 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    1133 mg
  • Foszfor
    2615 mg
  • Nátrium
    743 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    863.4 g
  • Cukor
    600 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    408 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2753 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    1370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2710 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    526 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2337 micro
Összesen 6842 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

Piskótához:

Töltelékhez:

Bevonáshoz:

Elkészítés

Piskótához:

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez hozzáadjuk a sót és lágy habot verünk belőle.
  2. Apránként hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük, amíg kemény habot kapunk.
  3. Keverés közben hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd belevegyítjük a lisztet.
  4. Kenőlapáttal 1-1 db 40*30 cm-es egyenletesen vastag lapot kenünk a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  5. Piskótalapokat kb. 10 perc alatt megsütjük, és kihűtjük. A piskóta széleit, ahol nem egyenletes, levágjuk.
  6. Az egyik piskótalapot felvágjuk 3 db 30*10 cm-es csíkra, a másikat 2 db 30*10 cm-es csíkra és 1 db 30*15 cm-es csíkra (ez lesz a piramis alapja).

Töltelékhez:

  1. Vajat a porcukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadunk 8 dkg kakaóport, és azzal is elkeverjük pár percig.
  2. A tojásokat, kristálycukrot, az étkezési keményítőt és a maradék kakaóport simára keverjük egy fém tálban. A tálat gőz fölé rakjuk, és jó alaposan kikeverjük.
  3. Levesszük a gőzről és kihűlésig keverjük, és a 2 kikevert krémet összedolgozzuk.
  4. Az 5 db 30*10 cm-es piskótacsíkot összetöltjük a töltelékkel egymásra téve, és 3 órára hűtőbe tesszük, majd ferdén félbevágjuk, és a 30*15 cm-es piskóta csíkra helyezzük egymással szembe, háromszöget alkotva.
  5. Az összeállított sütemény külsejét megkenjük a maradék töltelékkel és hűtőbe tesszük 1 órára.

Bevonáshoz:

  1. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk. Az olvadt csokoládéval óvatosan leöntjük a sütit.
  2. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 65
  • Össznézettség: 14371
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Piramis szelet
Salamon Csilla 1202 recept

Lehet, hogy még egyszer nem állnék neki az elkészítésének, mert kicsit macerás.

Hozzávalók

Piskótához:

Töltelékhez:

Bevonáshoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...