r
Nosalty Logó

Pillekönnyű tejszíntorta Gabystól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Pillekönnyű tejszíntorta Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tortához

A habhoz

A díszítéshez

Összesen 609 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tortához

A habhoz

A díszítéshez

Összesen 3648 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tortához

A habhoz

A díszítéshez

Összesen 201 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 609 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.1 g

Zsír

  • Összesen
    200.5 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    915 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2768.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    749 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    717 mg
  • Nátrium
    1027 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    382.3 g
  • Cukor
    254 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    720 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1239 micro
Összesen 3648 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

A tortához

A habhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tortához

  1. Kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot készítünk.
  2. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésigkikeverjük.
  3. A habhoz hozzátesszük a sárgáját, lisztet és a kakaót.
  4. Nagyon óvatosan összekeverjük.
  5. Vékonyan kivajazott (vagy zsírozott), liszttel enyhén behintett tortaformába öntjük, egyenletesre elsimítjuk.
  6. Tűpróbáig sütjük, ha megsült, hagyjuk a formában teljesen kihűlni.
  7. A zacskon lévő leírás szerint megfőzzük a pudingort (1/2 l tej, 5 ek cukor), kevergetve teljesen kihűtjük.
  8. A hulalából kemény habot készítünk, és a kihűlt pudinggal óvatosan összekeverjük.
  9. Levesszük a kapcsos formát, és a torta alapból 3 vékony lapot vágunk.
  10. A pudingos habból vegyünk ki 3 evőkanállal, tegyük habzsákba, a többivel megkenjük alapokat, a tetejét és az oldalát.
  11. Kakaóport szitálunk a torta tetejére.A habzsák segítségével sűrűn egymás melléhabrózsákat nyomunk. A habrózsákra reszelt csokit vagy csokidarát tehetünk
  12. Teljesen lehűtve tálaljuk, érdemes egy éjszakát eltölteniea hűtőben.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10685
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 21.

Ajánló

Ezt a torát laktózérzékenyek is elkészíthetik. Megcsináltam már laktózmentes tejből a pudingot, és a hulalát is pont ezért használom. Így picit drágább lesz, de megéri a többletköltség.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sok hab ellenére csalóka torta. Nem tömény, nem agyoncukrozott, könnyű és finom. Sajnos eteti magát... Ez a hátránya... Előnye viszont az, hogy nagyon gyorsan elkészül és szerintem elronthatatlan. Érdemes kipóbálni.:)

Hozzávalók

A tortához

A habhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...