Pikáns újhagymás rakott krumpli
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ösztön Szerinti Anya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
333g burgonya193 kcal
-
100g főtt tojás155 kcal
-
33g kolbász151 kcal
-
17g csípős kolbász75 kcal
-
17g füstölt szalonna109 kcal
-
83g tejföl165 kcal
-
21g tömlős krémsajt38 kcal
-
2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
77g újhagyma15 kcal
-
12 kcal
Összesen
915
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
2000g burgonya1155 kcal
-
600g főtt tojás930 kcal
-
200g kolbász904 kcal
-
100g csípős kolbász452 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
500g tejföl990 kcal
-
125g tömlős krémsajt225 kcal
-
20g dijoni mustár12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
460g újhagyma88 kcal
-
71 kcal
Összesen
5482
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
48.6g burgonya28 kcal
-
14.6g főtt tojás23 kcal
-
4.9g kolbász22 kcal
-
2.4g csípős kolbász11 kcal
-
2.4g füstölt szalonna16 kcal
-
12.2g tejföl24 kcal
-
5 kcal
-
0.5g dijoni mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
11.2g újhagyma2 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
Összesen
133
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.4 g
Zsír
-
Összesen 62.8 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 437 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1807 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 200 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 413 mg
-
Nátrium 1063 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 381.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 276 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 102 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 343 mg
-
Retinol - A vitamin: 249 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 311 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 906 micro
Összesen
915
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 206.6 g
Zsír
-
Összesen 376.8 g
-
Telített zsírsav 145 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 2623 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10842.1 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 219 mg
-
Kálcium 1200 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 523 mg
-
Foszfor 2477 mg
-
Nátrium 6379 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 321.1 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 2288.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1656 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 352 mg
-
D vitamin: 522 micro
-
K vitamin: 611 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 698 micro
-
Kolin: 2061 mg
-
Retinol - A vitamin: 1496 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1867 micro
-
β-crypt 70 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5434 micro
Összesen
5482
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
133
kcal
Hozzávalók
-
2 kg burgonya
-
10 db főtt tojás
-
20 dkg kolbász
-
10 dkg csípős kolbász
-
10 dkg füstölt szalonna
-
50 dkg tejföl
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
5 közepes db újhagyma
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A burgonyát héjában (vagy ha kevesebb időt szeretnék bajlódni vele pucolva) egészben, sós vízben megfőzzük. Hogy időt spóroljak, a tojást is mellé szoktam dobni, így egyszerre elkészül.
- Amíg hűl a krumpli és a tojás, a kolbászokat karikákra, a szalonnát szeletekre vágjuk.
- Az újhagymát is felkarikázzuk.
- Kikeverjük a tejfölt a tömlős sajttal és a mustárral, sóval, fehér borssal ízesítjük. Ha kész, belekeverjük a felkarikázott újhagymát is.
- Megpucoljuk a tojást, és ha héjában főztük, a krumplit is.
- Olajozott (zsírozott vagy kivajazott) tepsiben rétegezzük a hozzávalókat: egy sor felkarikázott krumpli, egy sor felkarikázott tojás, rá csípős és csemege kolbász vegyesen, majd meglocsoljuk a krémsajtos-mustáros-hagymás-tejföllel. Tepsi mérettől és a hozzávalók mennyiségétől függően rétegezzük, amíg minden el nem fogy. A legfelső réteg krumpli legyen, amit bőségesen bevonunk a szafttal. A tetejére szeletelt szalonna kerül.
- Betoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a teteje szép pirosra nem sül.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 843
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Ösztön Szerinti Anya
26 recept
Untam már a hagyományos rakott krumplit, és egyébként sem szokott olyan szaftosra sikerülni, ahogy szeretem, ezért újítottam. A végeredmény olyan finom, szaftos és különleges lett, hogy gondoltam, megosztom veletek. :)