r
Nosalty Logó

Pikáns cukkinilasagne

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pikáns cukkinilasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 360 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 721 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 65 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3521.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    2371 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    472.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1870 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    34738 micro
  • Lut-zea
    5795 micro
Összesen 360 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7043.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1124 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    895 mg
  • Nátrium
    4742 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    944.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    711 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    283 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    396 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3740 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    11589 micro
Összesen 721 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    6165 micro
  • Lut-zea
    1028 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinikat hosszában 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk.
  2. Grill alatt néha megfordítva fekete pöttyösre, ropogósra sütjük őket. A vékonyabb szeletek korábban készen lesznek, a vastagabbak pedig nem pirulnak annyira meg.
  3. Egy kb. 25x18x6 cm-es sütőedény aljára 2 ek. paradicsomszószt szétkenünk.
  4. Erre rakunk egy réteg ropogós cukkinit. Félretesszük.
  5. A bazsalikomleveleket letépkedjük a szárról, és fél centis darabokra felvagdossuk. Fel is tépkedhetjük őket, ha az jobban tetszik. Félretesszük.
  6. A salottahagymát apró kockákra vágjuk, és olajban üvegesre pároljuk.
  7. A fokhagymákat felszeleteljük, és a salottahagymára szórjuk. Együtt pároljuk pár percig.
  8. A maradék paradicsomszósszal felöntjük, sózzuk, borsozzuk. Átmelegítjük.
  9. Közben a sajtot lereszeljük.
  10. Rétegezzük a "lasagne-t": a cukkinira a hagymás paradicsomszósz negyedét rákanalazzuk. Megszórjuk összevágott bazsalikomlevél harmadával, majd a reszelt sajt negyedével.
  11. Újabb cukkiniszeleteket helyezünk a sajtra, az első réteg cukkini irányának megfelelően. Így könnyű lesz kiemelni a kész "lasagne-t".
  12. Még két réteget halmozunk rá a szószból, bazsalikomlevélből és sajtból, majd szószt kanalazunk rá, és sajttal szórjuk meg a tetejét. (A cukkiniből még így is kisül egy kis lé, de az már nem fogja túlságosan felhígítani a szószt, csak kitölti a széleken az üres helyet.)
  13. A sütőt 180 Celsius fokra előmelegítjük, és fél óra alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x18x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1726
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 25.

Ajánló

Salátával, pirítóssal, angol szokás szerint fokhagymás kenyérrel is párosíthatjuk. Vigyázat, a "lasagne" már eleve tartalmaz sok fokhagymát!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tésztamentes, erősen fűszerezett lasagne. Sajtimádók mozzarella szeleteket is rétegezhetnek bele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...