Pikáns csirke egészben sütve
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
525
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
2102
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
168
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.2 g
Zsír
-
Összesen 41.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 483.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 264 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 149.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
525
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 128.6 g
Zsír
-
Összesen 166.6 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 510 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1933.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 1055 mg
-
Nátrium 485 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 597.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 279 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 417 mg
-
Retinol - A vitamin: 279 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
2102
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 154.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
168
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db vöröshagyma
-
1 db chili
-
2 gerezd fokhagyma
-
8 ek olívaolaj
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 kávéskanál cayenne paprika
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkét alaposan megmossuk és besózzuk. A pocakjába tömjük bele az egyik tisztított felezett vagy negyedelt hagymát (ahogyan befér). Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Egy hőállótálat olívaolajjal kikenünk és ebbe fektetjük a csirkét, itt pihentessük, ameddig elkészítjük a pácot.
- Egy mixer gépbe dobáljuk bele először a másik tisztított hagymát nyolcadolva és a fokhagyma gerezdeket negyedelve, majd pár másodperc alatt aprítsuk össze. Ekkor jöhet a kisebb darabokba vágott chili (aki kevésbé szereti az erőset, szedje ki a magokat belőle), az olívaolaj és a fűszerek. Ezekkel mixeljük tovább a pácot krémszerű állagúra.
- A csirkét sütőecset segítségével vonjuk be a páccal. Két meghajlított fogpiszkálót szúrjunk a mellére, hogy az alufóliát, amivel letakarjuk, eltartsa tőle és ne ragadjon hozzá.
- Így letakarva mehet a csirke a sütőbe másfél órára sülni. Közben 20-30 percenként kenjük át páccal. Az alufóliát csak az utolsó 10 percre vegyük le, amikor a bőrét megpirítjuk. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x30x4
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 494
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 27377
- Feltöltés dátuma: 2014. február 07.
Ajánló
Más fűszerezésű pácot is összeállíthatunk a csirkéhez: provanszit, magyarosat, nekünk ez a pikáns, kissé csípős változat ízlik a legjobban. Ha gyerekek is esznek belőle, akkor csak le kell húzni a bőrét és az alatta lévő omlós husit tálalni nekik.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
583 recept
Nem csak a sütödékben lehet finom grillcsirkét kapni. Otthon is készíthetünk tökéleteset. Van aki sörösdobozra ülteti a csirkét, úgy süti. Nekem ez a megoldás kevésbé szimpatikus, hiszen, ha simán, fektetve készítjük, akkor is nagyszerűen megsül. A fő, hogy finom pácot keverjünk hozzá, amivel folyamatosan kenegetjük!